Nieuws
18 december, 2020

Industrial Designer meets classic cars


Featured image for “Industrial Designer meets classic cars”

Julian Meagher vertaald klassieke auto's naar speelgoed


De designer Julian Meagher is van oorsprong  een industriële ontwerper. Daarnaast heeft hij een grote voorliefde voor klassieke auto’s. Dat heeft geleid tot prachtige ontwerpen van bekende auto modellen en het oprichten van het  merk Playforever welke deze ontwerpen op de markt heeft gebracht. De automodellen zijn in verschillende groottes en prijsklassen verkrijgbaar.  

Image

Wat opvalt is dat Meagher en Co een ontzettend goede vertaalslag heeft gemaakt van details en specificaties van de klassieke auto’s naar speelgoed. Van de klassieke Porsche 911 Targas, Ford Thunderbirds en Dodge Chargers naar raceauto’s uit 1920 Indycars die de Formule 1 auto’s uitbeelden. Playforever Toys zijn het resultaat van tientallen jaren onderzoek doen en het bestuderen van auto designs en automotive styling. 

Onderstaand is een selectie van de prachtige autootjes die Meagher heeft ontworpen. Zijn liefde voor klassiek industrieel design is in deze foto’s te zien in de objecten in de achtergrond van de product foto’s.

ImageImageImageImage

Wij vinden de ontwerpen van Meagher geweldig. Niet alleen omdat wij dagelijks werken met auto’s maar omdat het een uniek product is en de klassieke auto’s herkenbaar zijn in de ontwerpen! Wat vinden jullie van deze pareltjes? Laat het ons weten in een reactie.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image