Nieuws
8 februari, 2021

Meest populaire auto’s wereldwijd


Featured image for “Meest populaire auto’s wereldwijd”

Populairste auto's per land wereldwijd


Heb jij je ooit afgevraagd welke auto het meest populair is in een land? Op deze vraag hebben wij een antwoord welke gebaseerd is op de verkoopcijfers van 2019. In dit artikel is geschreven welke auto het populairst is in welk land, wereldwijd. Het blijkt dat de auto’s van Toyota wereldwijd extreem populair zijn maar welke auto is de favoriet onder de Nederlanders?

Het populairste merk wereldwijd dat een aantal keer terug komt in dit artikel is Toyota. Toyota is het best verkochte automerk in 14 landen, waaronder volgens deze bevindingen de populairste fabrikant is ter wereld. Het meest populaire model van Toyota betreft de Corolla. Deze auto is voor het 15e jaar op rij de meest populaire auto ter wereld. In 2019 heeft Toyota maar liefst 1.5 miljoen Corolla’s verkocht. De meest populaire Toyota in Europa is de RAV4. Dit model is een bestseller IJsland en Estland. 

Image
Image

Populairste automerk in Nederland


Even genoeg over Toyota. In Nederland is het populairste automerk Tesla. Het model dat het beste in de smaak valt onder de consumenten is de Model 3. In totaal rijden er in Nederland 60.000 Tesla’s rond. In 2019 heeft Tesla in Nederland een top jaar gehad. Toen zijn er maar liefst 30.000 Tesla’s verkocht. Deze verkoop aantallen werden wel sterk beïnvloedt door de bijtellingsregels.

Het best verkochte automerk  in Nederland in 2020 is Volkswagen. In 2020 zijn er in Nederland 45.000 Volkswagens verkocht. Het marktaandeel van Volkswagen rijders in Nederland is huidig 12.5 procent en van Tesla 9 procent.

Image

Het populairste automerk onder de Amerikanen is het merk Ford. In Noord-Amerika is de best verkocht en verkopende model de Ford F-150. In heel Amerika rijden maar liefst 5.2 miljoen exemplaren van dit model rond. De voorkeur van de inwoners in Canada gaat uit naar een van de robuuste F-series van Ford. Opvallend is dat in Mexico veelal de Nissan Versa wordt verkocht. Dit is echter geen Ford en ook geen pick-up truck. 

Maar waarom rijden Amerikanen nou zo graag in pick-up trucks? Amerikanen rijden pick-up trucks omdat dit door de jaren heen erin is gesleten. Vroeger hadden werklui in Amerika pick-up trucks nodig voor het uitvoeren van hun werk en om op een comfortabele manier grote afstanden af te kunnen leggen. Tegenwoordig is het imago - positief imago - van belang. De pick-ups zorgen voor een succesvol imago onder de Amerikanen.

Image
Image
Wat niemand verrast is dat Fiat het best verkochte automerk is in Italië. Echter is het model Panda meer in trek dan de 500. De volkswagen Golf is het populairste onder de Duitsers. De eerste Golf die van de band rolde in de Volkswagenfabriek in Wolfgang was op 29 maart 1974. Bijna een halve eeuw later zijn meer dan 35 miljoen exemplaren van de Volkswagen Golf verkocht. Het nieuwste model van de Golf is de Golf 8 die eind vorig jaar op de markt is geïntroduceerd. 
Image
Image

Wederom is in Afrika het merk Toyota favoriet. De populairste auto in Afrika is de Toyota Hilux. Dit is tevens de best verkochte auto in Zuid-Afrika, voornamelijk in Namibia, Botswana, Kenya en de Ivoorkust. 

In het Midden-oosten is de meest populaire auto een Land Cruisers. Deze zijn voornamelijk te zien op de weg in Yemen, Oma, the United Arab Emirates en in Qatar. In Azië zie je de Toyota Corolla veel voorbij komen voornamelijk in Taiwan en Pakistan. In China is de Wuling Mini Truck het populairst en de Honda N-Box in Japan.

Image
Image
Image
Image