Nieuws
22 januari, 2015

Meer schade met winterbanden dan met zomerbanden


Featured image for “Meer schade met winterbanden dan met zomerbanden”

Automobilisten die deze winter op zomerbanden zijn blijven rijden, hebben minder schade veroorzaakt dan degenen die op winterbanden zijn gaan rijden. Dit meldt leasemaatschappij Alphabet op basis van onderzoek onder 20.000 leaserijders.
Milde winters
Het verschil is procentueel 1%. Ook in de milde winters van 2013, 2014 en 2015 reed ruim 24% van de auto’s met winterbanden schade. Dit is ruim een procent hoger dan de auto’s die op zomerbanden reden. In 2009 koos slechts 64% van de leaserijders voor winterbanden. In 2015 is dat aandeel gestegen tot bijna 90%.

Roekelozer
Volgens Simon Corsèl, woordvoerder bij Alphabet, kan de milde winter een oorzaak zijn voor de schades. Ook kan het zo zijn dat automobilisten roekelozer gaan rijden wanneer zij op winterbanden rijden. “Het zou beter zijn om alleen winterbanden in te zetten tijdens een strenge winter met veel neerslag. Winterbanden zijn dan het effectiefst”, aldus Corsèl.
Afgelopen winter stond bijna 90% van de leaseauto’s op winterbanden. In 2009 was dat nog 64%. In de hogere middenklasse laat zelfs 100% van de eigenaren winterbanden monteren. In de middenklasse is dat percentage 96%.

Bron: www.autoschadeportaal.nl