Vacature: Administratief medewerker (m/v) 24 uur per week

FredWellCollLaat een reactie achter

WellColl Jobs groot

De financiële afdeling van de WellColl Groep verricht de administratie van een 10-tal BV’s. Ten behoeve van deze afdeling zijn wij op korte termijn (uiterlijk per 1-9)  op zoek naar een administratief medewerker.

Het team van de financiële afdeling bestaat, naast de nieuwe medewerker, uit de Financial Controller die het team aanstuurt, een administratief medewerkster en een stagiair. De werkzaamheden worden vanuit de vestiging Sittard verricht.

Functieomschrijving

Je controleert samen met je collega voor de verschillende BV’s de boekingen van de inkopen (de boeking zelf is geautomatiseerd), je boekt kas en bank en voert betalingen uit. Je verleent assistentie bij de maandelijkse afsluiting, onder andere door het verrichten van memoriaalboekingen. Je stelt financiële overzichten op met behulp van Excel, je voert debiteurenbeheer en stelt verkoopfacturen op.

Daarnaast behoort specifiek tot jouw taak het door belasten en innen van de verkeersboetes van het wagenpark van de verschillende BV’s. Mogelijk zal op termijn aan jouw takenpakket de administratie van onze leasemaatschappij toegevoegd worden. Hieronder wordt verstaan: het opstellen van contracten, facturatie en debiteurenbeheer, door belasten bekeuringen en het voeren van de algehele boekhouding. Als deze administratie aan de taak toegevoegd wordt, zal het aantal uren uitgebreid worden naar 40 uur.

Voor de uitoefening van deze taken is veelvuldig (vooral) telefonisch contact nodig met leveranciers en met collega’s van de verschillende BV’s van de WellColl Groep. De interne contacten verlopen in grote mate informeel waarvoor een prettige omgang nodig is. Voor de contacten met derden is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift nodig.

Opleiding/ervaring

  • minimaal MBO junior assistent accountant of bedrijfsadministratie niveau 4;
  • affiniteit of ervaring met lease is een pré, wij vinden het echter veel belangrijker dat je in het onderstaand profiel past.

Wie zoeken wij?

Je vind het leuk om in een jonge, groeiende en dynamische organisatie te werken en je hebt een onderzoekende geest. Je bent nauwkeurig en resultaat gericht en gebrand om het antwoord op een probleem te achterhalen. Je bent zelfstandig in staat om zaken uit te zoeken en op te lossen, maar niet bang om de hulp of mening van een ander te vragen. Je bent enthousiast en ziet uitdaging in het werken met nieuwe systemen, applicaties en benaderingen. Je bent proactief en denkt mee over het verbeteren van interne processen. Past deze omschrijving bij jou en voldoe je aan de gevraagde opleiding, dan ben jij misschien degene die wij zoeken en nodigen wij je uit te reageren.

Wij bieden

  • Een prettige werkomgeving in een leuk team waar collegialiteit hoog in het vaandel staat.
  • Salaris conform CAO voor het Carrosseriebedrijf.
  • Bij aanvang een contract voor 7 maanden met een proeftijd van 2 maanden.
  • Je maakt onderdeel uit van een organisatie welke zijn oorsprong heeft in 2 familiebedrijven. Door middel van efficiënte samenwerking en vernieuwingsstrategieën zijn we inmiddels uitgegroeid tot een dynamische organisatie met een 100-tal medewerkers. Naast schadeherstel, autoverhuur en -lease, bieden we een groot scala aan diensten aan. Kijk maar eens onze website: www.wellcoll.nl !

Reageren kan tot woensdag 22-6-2016 stuur je motivatie en cv naar: pim.vanwell@wellcoll.com

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Financial Controller Jerôme Prickaerts 088 – 7580 892 of personeelsfunctionaris mw. Pim van Well 088 – 7580 891.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.