TomTom Telematics

WellColl Groep is officieel partner van TomTom Telematics. Wij helpen u uw wagenpark en mobiele personeel te optimaliseren. Dat doen we door middel van de professionele oplossingen van TomTom. Het maakt niet uit of u een wagenpark van 2, 200, 2000 of 10000 voertuigen heeft.
Overtuig u van de mogelijkheden en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.

Met de WORKsmart-oplossingen van TomTom Telematics kunt u bijvoorbeeld direct orders aanpassen en naar uw medewerkers sturen. Bovendien beschikt uw personeel over slimme navigatie en verkeersinformatie. Kortom, ze kunnen meer tijd aan uw klanten besteden en minder onderweg zijn. U krijgt intussen realtime informatie over gewerkte uren en rijtijden dankzij de online WEBFLEETsoftware die tot uw beschikking staat.
Dankzij de gebruiksvriendelijke rapportages van TomTom is het eenvoudig om bijvoorbeeld te zien waar zich hoge kosten voordoen en waar de efficiency kan worden verbeterd.

Meer dan 25000 bedrijven maken al gebruik van TomTom Telematics. Zij hebben hun investering binnen 6 tot 9 maanden terugverdiend. Bent u de volgende? Overtuig u op onze website van de vele voordelen die TomTom biedt. Of neem contact op met één van onze specialisten om de voordelen voor uw bedrijf in kaart te brengen.

Hieronder ter illustratie een casestudy van Xerox. Dit bedrijf staat onder andere bekend om zijn print services. Wereldwijd bestaat het wagenpark van Xerox uit 2000 voertuigen waarvan nu 750 zijn uitgerust door TomTom Telematics.

Op de website van TomTom Telematics komen nog meer klanten aan het woord. Klik daarvoor op de volgende link.

Professionele navigatie

Efficiënt wagenparkbeheer begint met professionele navigatie. TomTom PRO-navigatiesystemen zijn de perfecte keuze voorprofessionele navigatie. Ze helpen bestuurders betrouwbaar, veilig en zo snel mogelijk van de ene klant naar de andere te reizen. Uw personeel is minder lang onderweg en heeft meer tijd voor de klant, dankzij onze unieke navigatietechnologie. Er is geen andere leverancier van professionele navigatie die u per bestuurder tot 18% minder tijd onderweg kan bieden. Dit is waarom onze navigatie uniek is.

De beste kaarten
TomTom zorgt ervoor dat de kaarten altijd actueel zijn, zodat uw chauffeurs zo weinig mogelijk tijd verliezen en efficiënter en productiever hun dagelijkse werk kunnen doen. Elk apparaat wordt met de meest recente kaart geleverd. U kunt bovendien elke dag correcties van de TomTom Map Share-community downloaden. Aangezien er constant aan het wegennet wordt gewerkt, geven wij 4 keer per jaar nieuwe versies van onze kaarten uit!

IQ Routes
De IQ Routes-technologie van TomTom gebruikt een database met daadwerkelijke rijtijden in plaats van maximum snelheden voor het berekenen van de snelste route op dat moment. Er wordt een realistische ETA (Estimated Time of Arrival) gegeven, omdat er rekening wordt gehouden met verkeerslichten, rotondes en andere obstakels onderweg. Uw chauffeurs kunnen altijd op tijd komen en uw klanten versteld laten staan van de betrouwbaarheid van hun toezeggingen.

HD Traffic
TomTom HD Traffic levert nauwkeurige verkeersinformatie voor autosnelwegen en provinciale wegen. U komt onderweg dus niet voor verrassingen te staan door onverwachte vertragingen. Het helpt files te vermijden, brengt het aantal gereden kilometers met 16% terug en zorgt ervoor dat uw chauffeurs 18% minder tijd op de weg zijn. In 2010 heeft de Duitse TÜV SÜD, een onafhankelijk test- en keuringsinstituut, HD Traffic als de beste live verkeersinformatieservice getest.

Bekroonde navigatie
TomTom bracht in 2004 het eerste, persoonlijke navigatiesysteem op de markt. Sinds die tijd heeft TomTom steeds de prijzen gewonnen. De vele functies, zoals geavanceerd rijstrookadvies en gesproken navigatie-instructies, verhogen de veiligheid van de automobilist. Deze functies zorgen ervoor dat u zonder stress en zo snel mogelijk op de plek van bestemming komt.

Worksmart Fleet Management
De navigatiesystemen uit de TomTom PRO-serie zijn veel meer dan een navigatiesysteem. Ze kunnen deel uitmaken van onze fleet management-oplossing, zodat alle andere WORKsmart-functies, zoals opdrachtverzending en timemanagement beschikbaar zijn.

TomTom Telematics heeft onderzoek gedaan naar het rijgedrag van zakelijke rijders. De resultaten zijn in een beknopt rapport samengevat. Dit rapport kunt u op onze downloadpagina bekijken.

TomTom biedt tools waarmee verbeterd rijgedrag wordt gestimuleerd door realtime terugkoppeling op het rijgedrag. U kunt ook vanuit kantoor rapporten samenstellen over een bepaalde bestuurder of over het gehele wagenpark.

Active Driver Feedback
Ritgebeurtenissen die realtime worden gemeld:
– Overschrijding snelheidslimieten;
– Actueel brandstofverbruik;
– Scherp sturen, plotseling remmen en een te hoog toerental;
– Verspilde brandstof door stationair laten draaien.

Rijkosten besparen
Brandstof- en onderhoudskosten vormen ongeveer 30% van de totale kosten van een voertuig. Een vloeiende rijstijl bespaart meer brandstof in vergelijking tot hard rijden of steeds afremmen en optrekken. Door agressief te rijden slijt een voertuig ook sneller. Onafhankelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat verbeterd rijgedrag het brandstofverbruik tot wel 8% kan verminderen. Onderzoek van TomTom heeft uitgewezen: 17% besparing op ritten van minder dan 25 kilometer.

Navigatie voor ontspannen bestuurders
Innovatieve TomTom PRO-navigatiesystemen zijn uitgerust met geavanceerde rijstrookaanwijzingen voor ingewikkelde knooppunten. Ook beschikken ze over tekst-naar-spraaksoftware en spraakherkenning om adressen in te voeren. Uw bestuurders staan dus bloot aan minder afleiding en zullen daardoor een lager stressniveau ervaren.

Prestaties analyseren
Op kantoor kunt u eenvoudig achter uw pc zien hoe iedere bestuurder presteert op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid. De gebeurtenissen worden met groene, gele of rode pictogrammen weergegeven (afhankelijk van de ernst). Er wordt een totale OptiDrive-waarde berekend. Zo kunt u snel de gegevens analyseren en beslissen of u moet ingrijpen om verbeterd rijgedrag te realiseren.

Beschikbaar met TomTom WORKsmart™
Met de TomTom WORKsmart™-oplossingen voor fleet management kunt u eenvoudig elk aspect van uw mobiele onderneming beheren. Active Driver Feedback is beschikbaar op alle PRO-navigatiesystemen. WEBFLEET OptiDrive™ is beschikbaar in alle TomTom WORKsmart-oplossingen.

Overtuig u van de mogelijkheden en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.