Nieuws
9 april, 2016

Doppelt hält besser: anti roest behandeling voor een Ford Mustang


Featured image for “Doppelt hält besser: anti roest behandeling voor een Ford Mustang”
 

Voor een klant van een relatief nieuwe Ford Mustang modeljaar 2016 hebben we aanvullende anti roest maatregelen uitgevoerd. Af fabriek heeft de onderzijde van de auto alleen een primer, maar geen aflak, body schutz, tectyl of andere bescherming.

WellColl heeft de onderzijde voorzien van een extra laag lak. Daarnaast hebben we twee soorten anti roest middelen gebruikt. Een wasachtig product, welke eerst verwarmd  moet worden tot 120 graden. Dit product wordt vrij dik op naden en metaal overlappingen opgedragen. Dit product van Mike Sanders gebruiken we erg veel voor onze anti roest behandelingen en komt bij testen altijd als de beste uit de bus.


Daarnaast is er een extreem dun vloeibaar product gebruikt, specifiek om enkele moeilijk toegankelijke ruimte’s van een extra bescherming te voorzien. Dit product heeft de eigenschap dat het tegen de zwaartekracht in omhoog tegen een wand kan kruipen. Dus ook waar je niet goed bijkomt kan je dan toch goed beschermen. Ook kruipt dit product in allerlei openstaande kiertjes en dicht deze af tegen indringen vocht. Daarmee ontstaat er een hoge graad van bescherming.

Kortom, deze Ford Mustang is nu roest en dus ook waarde bestendig.

Meer informatie over anti-roest behandelingen vindt U hier.

Van deze bijzonder Ford Mustang hebben we ook een professionele fotoshoot gemaakt. Deze vind u in onze Hall of Fame.