Schade expertise taxatie

Een auto schade expertise auto rapport heeft u nodig voor het verhalen van uw schade
Indien u WA verzekerd bent

Als benadeelde schakelt de verzekeraar van de veroorzaker een autoschade expert in. Als er twijfel is over de schuldvraag moet u zelf een autoschade expert inschakelen. Uw verzekeraar, assurantietussenpersoon of schadehersteller kan u vertellen met welke autoschade experts gewerkt wordt.
De kosten van deze  autoschade expert zijn verhaalbaar op de tegenpartij. Maar let op, deze moet de aansprakelijkheid wel (schriftelijk) erkend hebben. Wilt u uw autoschade verhalen op de tegenpartij, maak dan gebruik van onze gratis verhaalschade service. Dat scheelt een hoop gedoe.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering vooruw auto? Dan kunt u de expert via deze verzekeraar laten inschakelen.

Indien u WA + verzekerd bent

Hiervoor geldt hetzelfde als bij een WA polis. Betreft de schade geen aanrijding maar door de gevolgen van brand, inbraak of diefstal, dan schakelt de verzekeraar zelf een expert in. Bij niet te hoge schades neemt de verzekeraar soms genoegen met een duidelijke, gespecificeerde pro forma rekening of een reparatiefactuur. Het helpt uiteraard als deze afkomstig is van een schadehersteller die bij de verzekeraars bekend staan als deskundig en betrouwbaar.

Indien u  Casco ( All Risk ) verzekerd bent

Uw verzekeraar schakelt zelf indien nodig een expert in

Autoschade expertise moderne manier

Veel verzekeraars geven de voorkeur aan een snellere  en efficiëntere procedure. Men maakt gebruik van moderne technieken. Hierbij stuurt WellColl digitale foto’s en schadecalculaties naar de expert, de verzekeraar of de leasemaatschappij, welke door computer filters gescreend worden. Houd een computer filter een schadecalculatie tegen dan volgt of tele-expertise (beoordeling via foto’s) of een een fysieke expertise. Verzekeraars doen ook vaak steekproef expertises.
Verzekeraars laten de expertise van kleinere schades regelmatig geheel over aan WellColl zelf. WellColl heeft met veel verzekeraars afspraken dan wel contracten over de manier van afhandeling.

Heeft u nog vragen over de schadevaststelling neem dan gerust contact met ons op. Dat kan per chat, per contactformulier of per telefoon. We helpen u graag verder.

Belangrijk is ook dat in de meeste gevallen het ook zaak is dat het het Europees Schadeformulier  ingediend wordt. Op basis van het autoschade expertise (taxatie) rapport keert de verzekeraar van de tegenpartij de schade aan U uit. U kunt van het uitgekeerde bedrag de schade bij WellColl laten verhelpen.

Een moderne manier van het verhalen van uw schade (is zorgen dat u uw eigen schade betaald krijgt), is het gebruik maken van onze verhaalschade service. We regelen dan eigenlijk het hele proces voor u.

U kunt ook kiezen voor het niet laten repareren van de schade. Dat is (afhankelijk van de polisvoorwaarden) uw eigen keus. U loopt wel een risico met eventuele vervolg schade. Het probleem bij een expertise is dat zowel wij, als wel een expert, nooit door een auto heen kunnen kijken. Blijkt tijdens of na de reparatie dat er een vervolg schade is ontstaan door, dan mogen wij het dossier heropenen en de vervolg schade alsnog verwerken. Kiest U voor uitbetaling, dan sluit de maatschappij het dossier en maakt U nooit meer aanspraak op vervolgschade. Dat risico ligt bij uzelf.

Wilt u een schade expertise-taxatie op basis van audatex laten uitvoeren dan komt in de meeste gevallen een autoschade expert bij WellColl langs om de schade te beoordelen. Dit kan een autoschade expert zijn van uw eigen verzekeringsmaatschappij of een autoschade expert van de tegenpartij. De autoschade experts die de expertise uitvoeren zijn in Nederland:

  • Onafhankelijk en deel van een grote organisatie zoals Dekra;
  • Onafhankelijk en zelfstandige ondernemers;
  • In dienst van de verzekeraar zelf. Vroeger had de verzekeraar heel veel autoschade experts in dienst die daadwerkelijk de auto's gaan bekijken. Tegenwoordig gebeurt dat veelal op afstand op basis van foto's en de informatie van het schadeherstelbedrijf.

U hoeft geen afspraak met ons te maken voor de schade expertise aan uw auto

U brengt de auto op de met de expert afgesproken dag en wij regelen de rest.

De schade expert aan het werk

Uw auto, caravan of camper dient op de dag van schade expertise (taxatie) uiterlijk 8.30 uur bij WellColl aanwezig te zijn. Neemt u ook uw groene kaart en kentekenbewijs deel 1 en 2 (of kentekencard) mee. U hoeft dit vooraf niet aan ons door te geven. We hebben altijd ruimte om een expertise van een auto er tussen door te doen.

De autoschade expert bekijkt de schade. Hierna bepaalt hij de omvang van de schade, het schadebedrag, de wijze van herstel en de kosten ervan. Bij deze bepaling geeft de reparateur en soms ook de verzekerde zelf zijn visie. In verreweg de meeste gevallen worden de expert, schadehersteller en de verzekerde het met elkaar eens. Vervolgens wordt een expertiserapport gemaakt voor de verzekeraar.

In niet alle gevallen komt er daadwerkelijk een autoschade expert, ondanks dat u denkt dat er autoschade expert komt. Afhankelijk van de verzekeraar komt het ook vaak voor dat de autoschade via foto's en een audatex calculatie van WellColl wordt vastgesteld.

Een schade expert is lid van het Nivre, hierdoor moet  een expert niet alleen voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen, maar ook zich confirmeren aan gedragsregels.

LET OP: bij een expertise opdracht is er vanuit de verzekeraar geen recht op vervangende vervoer.

Aan een schade expertise (taxatie) rapport zijn expertise kosten verbonden indien u de schade niet direct laat herstellen. De expertise kosten bedragen standaard € 125,- inclusief BTW, tenzij er andere afspraken bestaan met uw verzekeraar. Mocht u later wel opdracht geven tot reparatie bij WellColl Autoschade dan worden deze expertise kosten in mindering gebracht op de reparatiekosten. In dat geval heeft u uiteindelijk niet voor de expertisekosten betaald.

De kosten voor de schade expertise bedragen 125 Euro inc BTW.

Indien u de auto ook bij ons laat herstellen dan verrekenen we de expertise kosten , daarmee is de uitgevoerde expertise in dat geval gratis
schade taxatie
schade expertise

Hieronder ziet u een video presentatie van de software die wij en de autoschade expert gebruiken.

Bij het vaststellen van de schade ( = expertise of taxatie) gebruiken we de best mogelijke software