Schade expertise taxatie

Een auto schade expertise auto rapport heeft u nodig voor het verhalen van uw schade

Bent u WA verzekerd en u heeft buiten uw eigen schuld en  waarbij de tegenpartij bekend  is schade aan uw voertuig dan heeft u meestal een  officieel autoschade expertise (taxatie) rapport nodig.  Deze schade expertise  (=schade taxatie) wordt door WellColl in overleg met de autoschade expert opgesteld. In Nederland is het schade expertise rapport gestandaardiseerd middels Audatex. Dat betekend dat alle verzekeraars uitgaan van dezelfde definities en rapporten onderling kunnen beoordelen en ook digitaal verwerken.

Belangrijk is ook dat in de meeste gevallen het ook zaak is dat het het Europees Schadeformulier  ingediend wordt. Op basis van het autoschade expertise (taxatie) rapport keert de verzekeraar van de tegenpartij de schade aan U uit. U kunt van het uitgekeerde bedrag de schade bij WellColl laten verhelpen.

Een moderne manier van het verhalen van uw schade (is zorgen dat u uw eigen schade betaald krijgt), is het gebruik maken van onze verhaalschade service. We regelen dan eigenlijk het hele proces voor u.

U kunt ook kiezen voor het niet laten repareren van de schade. Dat is (afhankelijk van de polisvoorwaarden) uw eigen keus. U loopt wel een risico met eventuele vervolg schade. Het probleem bij een expertise is dat zowel wij, als wel een expert, nooit door een auto heen kunnen kijken. Blijkt tijdens of na de reparatie dat er een vervolg schade is ontstaan door, dan mogen wij het dossier heropenen en de vervolg schade alsnog verwerken. Kiest U voor uitbetaling, dan sluit de maatschappij het dossier en maakt U nooit meer aanspraak op vervolgschade. Dat risico ligt bij uzelf.

Wilt u een schade expertise-taxatie op basis van audatex laten uitvoeren dan komt in de meeste gevallen een autoschade expert bij WellColl langs om de schade te beoordelen. Dit kan een autoschade expert zijn van uw eigen verzekeringsmaatschappij of een autoschade expert van de tegenpartij. De autoschade experts die de expertise uitvoeren zijn in Nederland:

  • Onafhankelijk en deel van een grote organisatie zoals Dekra;
  • Onafhankelijk en zelfstandige ondernemers;
  • In dienst van de verzekeraar zelf. Vroeger had de verzekeraar heel veel autoschade experts in dienst die daadwerkelijk de auto's gaan bekijken. Tegenwoordig gebeurt dat veelal op afstand op basis van foto's en de informatie van het schadeherstelbedrijf.

U hoeft geen afspraak met ons te maken voor de schade expertise aan uw auto

U brengt de auto op de met de expert afgesproken dag en wij regelen de rest.

Uw auto, caravan of camper dient op de dag van schade expertise (taxatie) uiterlijk 8.30 uur bij WellColl aanwezig te zijn. Neemt u ook uw groene kaart en kentekenbewijs deel 1 en 2 (of kentekencard) mee. U hoeft dit vooraf niet aan ons door te geven. We hebben altijd ruimte om een expertise van een auto er tussen door te doen. In niet alle gevallen komt er daadwerkelijk een autoschade expert, ondanks dat u denkt dat er autoschade expert komt. Afhankelijk van de verzekeraar komt het ook vaak voor dat de autoschade via foto's en een audatex calculatie van WellColl wordt vastgesteld.

LET OP: bij een expertise opdracht is er vanuit de verzekeraar geen recht op vervangende vervoer.

Aan een schade expertise (taxatie) rapport zijn expertise kosten verbonden indien u de schade niet direct laat herstellen. De expertise kosten bedragen standaard € 125,- inclusief BTW, tenzij er andere afspraken bestaan met uw verzekeraar. Mocht u later wel opdracht geven tot reparatie bij WellColl Autoschade dan worden deze expertise kosten in mindering gebracht op de reparatiekosten. In dat geval heeft u uiteindelijk niet voor de expertisekosten betaald.

De kosten voor de schade expertise bedragen 125 Euro inc BTW.

Indien u de auto ook bij ons laat herstellen dan verrekenen we de expertise kosten , daarmee is de uitgevoerde expertise in dat geval gratis
schade taxatie
schade expertise

Hieronder ziet u een video presentatie van de software die wij en de autoschade expert gebruiken.

Bij het vaststellen van de schade ( = expertise of taxatie) gebruiken we de best mogelijke software