Kunststof reparatie auto

Heel veel onderdelen van een auto zijn van kunststof, soms ook wel plastic genoemd. Schade repareren aan deze onderdelen, zoals een bumper, kan tegenwoordig steeds vaker door moderne hulpmaterialen en gereedschappen.

Kunststof reparatie wordt veelvuldig toegepast bij de reparatie van plastic kunststof bumpers

Beschadigingen aan kunststof onderdelen, zoals de bumper, koplamp en de grille, kunnen wij vaak repareren. Deuken, krassen, scheuren en gaten worden dan onzichtbaar hersteld met kunststof reparatie. De onderdelen hoeven dus niet vervangen te worden. Bijvoorbeeld een kunststof bumper reparatie levert meestal een grote besparing op. Deze methode wordt in de praktijk het meest toegepast voor bumper reparatie. Schade kunststof bumper herstellen we dus met een kunststof reparatie met veschillende methode's afhankelijk van de schade en het type kunststof. We repareren ook zeer regelmatig allerlei kunststof voorwerpen die gebroken of beschadigd zijn.  We zijn niet voor niets lid van de stichting Duurzaam Repareren.

Kunststof lassen

Terwijl het lassen van metalen niet meer weg te denken is uit de auto-industrie en de wereld van schadeherstel, is kunststof lassen nog relatief onbekend. Met alsmaar toenemende hoeveelheden kunststof onderdelen bij nieuwe auto’s en steeds beter wordende hersteltechnieken is kunststof lassen momenteel sterk in opkomst. We kunnen andere dan auto onderdelen lassen.

Ten behoeven van de reparatie van kunststof zetten we diverse reparatie methode's in, welke afhankelijk zijn van de hoofdcategorie kunststof.

De groep thermoharders kan niet gelast worden. Deze materialen smelten niet meer onder invloed van hitte.

  • Bij deze groep kunststoffen is er alleen verlijming mogelijk. Vaak wordt achter de beschadinging of scheur en RVS roosterje mee ingelijmd ter versteviging. Afhankelijk van de soort thermoharder gebruiken we epoxy of PU lijmen.

Thermoplastische kunststoffen zoals ABS, PP, PE

  • De hotstapler methode. Bij deze methode worden een speciaal soort RVS nietjes met een speciaal apparaat ingesmolten in het beschadigde kunststof. Daardoor wordt de scheur enorm versterkt.
  • Stikstof lassen. Bij deze methode wordt met een hete stikstof gas straal het repareren kunststof gedeelte versmolten met een kunststof lasdraad. Deze kunststof lasdraad is van het zelfde kunststof soort als het te repareren voorwerp. De stikstof heeft daarbij twee functies. Enerzijds is het stikstof gas heet en smelt daardoor het voorwerp en de lasdraad, anderzijds is stikstof inert, verdringt zuurstof waardoor de kunststof niet kan verbranden bij het lassen.
kunststof reparatie plastic bumper reparatie

De prijs van de kunststof reparatie en dergelijke

De prijs van kunststof reparatie is sterk afhankelijk van het onderdeel zelf, de oppervlaktestructuur de grootte van de beschadiging en of er wel of niet gespoten moet worden. Loop eens bij één van onze 6 vestigingen in Limburg binnen. We maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor u. Ook kunt u kijken of de gewenste reparatie staat op de pagina AAS Dagherstel. Op die pagina zijn de meeste kleinere herstelwerkzaamheden in een menukaart systeem bijeengebracht.

Onderstaand een demovideo van het systeem welke we op alle locaties in gebruik hebben.