AUTOSPUITERIJ WELLCOLL

ALLE LAKSCHADE WORDT HERSTELT BIJ WELLCOLL

Volledig uitgeruste autospuiterij van WellColl


WellColl is een een moderne en volledig uitgeruste auto spuiterij waar we uw auto kunnen spuiten ten gevolge van een lakschade. WellColl heeft op alle locaties samen 11 spuitcabines en 8 zogenaamde All-in- One cabines ter beschikking. WellColl gebruikt de modernste laksystemen van Dupont, een van de meest toonaangevende bedrijven voor autolak in de wereld. In de meeste gevallen gebruiken we luchtdrogende grondlakken en blanke lakken. Deze hoeven dus niet meer op 60 graden Celcius te worden uitgehard, wat natuurlijk een voordeel is voor het milieu. Een mooi voorbeeld van ons kunnen op het vlak van autospuiten is het het Ford Falcon autospuit project.

Heeft u een verzekeringsschade, of wilt u de auto laten spuiten en moet dat zelf betalen, of u een kleine schade heeft, of een stevige aanrijding heeft gehad. U kunt in alle gevallen bij ons terecht.  In toenemende mate repareren en vervangen we autoruiten. Ook bent u met een caravan of camper met schade bij ons welkom.

Onze autospuiterij is er voor alle merken en alle verzekeraars

In Limburg kunt u binnen  een straal van 20 minuten bij WellColl uw auto  laten spuiten

In een autospuiterij is het spuiten van de auto een van de laatste proces stappen. Normaliter gaat het proces als volgt:

 1. Bij binnenkomst in de werkplaats wordt de auto voor gewassen.
 2. Demontage van defecte onderdelen en onderdelen die verwijderd moeten worden voor een optimale spuitgang
 3. Uitdeuken als er sprake is van een deuk in het oppervlak van het plaatwerk
 4. Het voorbewerken omvat plamuren en weer tot een bepaalde korrelgrootte strak schuren
 5. Afplakken van die delen die niet gespoten moeten worden
 6. Het vaststellen van de juiste kleur en hoeveelheid lak. Het aanmaken van de lak.
 7. In de spuitcabine vinden diverse spuitgangen plaats. Eerst de basis kleur en meestal 2 lagen blanke lak.
 8. Na de spuitgang wordt de auto weer voorzien van de gedemonteerde en eventuele nieuwe onderdelen.
 9. De auto wordt van buiten en binnen gepoetst
 10.  Na het auto spuiten en montage vind er een eindcontrole plaats
In de autospuiterij voorbewerken en schuren
De spuitcabine is het hart van elke auto spuiterij

Deze zorgt bij het auto spuiten voor kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden

Het auto spuiten in de eindfase

De spuitcabine is het belangrijkste deel van de autospuiterij. Een spuitcabine voorziet in de volgende zaken:

 • In de spuitcabine zijn een zeer groot aantal verlichtingsarmaturen aangebracht. Voor een perfect resultaat is er er perfect nodig. De huidige spuitcabines zijn met moderne LED buizen uitgerust.
 • De spuitcabine heeft een lichte overdruk. Daarmee kan geen stof van buiten in de cabine terecht komen.
 • De spuitcabine verwarmt de auto tot de waarde  afgestemd op de soort lak wat gespoten wordt. De temperatuur is ook niet constant, bij het spuiten is de temperatuur lager dan bij het drogen. Tegenwoordig gebruiken we ook steeds meer lakken die drogen bij 20 graden celcius.
 • De spuitcabine zuigt de lucht uit de spuitcabine via een filter systeem af, inclusief de schadelijke stoffen.

Het merendeel van de spuitcabines in Nederland zijn gasgestookt. Verder is het meestal zo dat aan de bovenzijde de gefilterde lucht naar binnen geblazen wordt en aan de onderzijde de vervuilde lucht inclusief de nevel die ontstaat bij het auto spuiten weggezogen wordt.

De grootste autospuiterij van Limburg
Met  6 schadeherstelbedrijven en twee  caravan & camper schadeherstel vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard en Weert bereikt WellColl  een volledige dekking van de regio. Niet voor niets zijn we de grootste autospuiterij van Limburg.

WellColl repareert auto's van alle merken en is lid van AAS Schadeherstel , de meest sympathieke schadeherstelketen van Nederland. We gebruiken innovatieve technieken om de kosten voor de klant en opdrachtgever te beperken zoals:

Is er sprake van een grotere deuk of beschadiging dan proberen we afhankelijk van uw wensen en voorschriften van de verzekeraars en fabrikanten, het plaatwerk uit te deuken met de modernste middelen. Bij grotere schade's plaatsen we auto's op een richtbank met meetsysteem zodat de auto qua maatvoering weer aan de fabrieksspecificatie voldoet. Uw auto auto uitdeuken en het spuiten van uw auto gaat daarmee perfect.

Voor het auto spuiten gebruiken uitsluitend autolakken van de meest innovatieve lakleverancier: Cromax van Dupont Axalta. Watergedragen lakken in combinatie met luchtdrogende grondlakken en clearcoats. Deze lakken drogen binnen een half uur bij 20 graden Celsius. Dit levert een aanzienlijke milieuwinst op.

Voor kleine beschadigingen aan uw auto zoals velgen, krasjes, interieur, doffe koplampen, parkeer deukjes, spotrepair is een een menukaart met vaste en faire prijzen. Dit is natuurlijk met name van belang als u de schade uit eigen zak moet betalen.


Garantie op het lakwerk
Door ons lidmaatschap van AAS Schadeherstel en onze leverancier Acalta Coatings zijn we in staat levenslange garantie te bieden op uw lakwerk. Welke we tijdens de reparatie van uw auto hebben uitgevoerd. Dus voor het spuitwerk op uw auto bent u bij WellColl op het juiste adres.

Wanneer u op zoek bent naar een professionele spuiterij in de omgeving van Limburg, is WellColl Groep, met vestigingen in Heerlen, Maastricht en Roermond, de partner die u zoekt. Zo kunt u bij ons uw auto professioneel laten spuiten bij autoschade. U kunt ons echter voor veel meer professionele spuitwerkzaamheden inschakelen en wij zijn ook werkzaam als professioneel autoschadebedrijf. WellColl Groep is van alle markten thuis!

Spuiterij Limburg - vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert


Oorspronkelijk zijn wij van WellColl Groep een professioneel autoschadebedrijf, dat voor u klaar staat bij diverse werkzaamheden omtrent autoschade. Zo kunnen wij voor u deukjes uitdeuken zonder te spuiten, krasjes repareren met behulp van spotrepair en sterretjes repareren met ruitreparatie. Maar in de afgelopen jaren hebben wij onze dienstverlening enorm uitgebreid. U kunt tegenwoordig bij WellColl Groep op al onze vestigingen terecht voor een breed scala aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan caravan- en camperservice, cleaning, autobelettering, oldtimerrestauratie en diverse zakelijke producten. Daarnaast beschikken wij op elke vestiging in Limburg, zoals in Heerlen, Maastricht en Roermond, over een professionele spuiterij. Het is bij WellColl Groep niet alleen mogelijk uw auto professioneel te laten spuiten. Bij onze vestiging in weert kunt u ook diverse gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten, interieurstukken en zelfs complete gevelsystemen laten spuiten in ons specialistisch bedrijf WellColl Special Paints.

Reparatie volgens certificering en met oog op het milieu


Bij WellColl Groep maken we onderdeel uit van AAS Schadeherstel en zijn we keten gecertificeerd. Dat houdt in dat alle werkzaamheden op elke vestiging van WellColl Groep continu worden gemonitord. Door onze processen in de gaten te houden, kunnen wij kwaliteit garanderen. Bij WellColl Groep hechten we daarnaast een grote waarde aan het milieu. We maken daarom onderdeel uit van Stichting Duurzaam Repareren, een bedrijf dat certificaten uitdeelt voor bedrijven die uitblinken op het gebied van duurzaamheid.

Vragen aan WellColl Groep

Wilt u uw auto laten spuiten door een professionele spuiterij in Limburg? Kom dan eens langs bij onze spuiterij op één van onze vestigingen, bijvoorbeeld in Heerlen, Maastricht of Roermond. Wilt u WellColl Groep om een andere reden inschakelen? Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom! Heeft u vragen aan WellColl Groep? Wij adviseren u graag over de dienstverlening die het beste past bij uw specifieke situatie. Wilt u eerst wat meer informatie ontvangen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Bel naar het telefoonnummer 088 – 758 08 10 en overleg met onze deskundige medewerkers over wat wij voor u kunnen betekenen.

Certificering

Onze processen rondom het repareren en spuiten van auto's worden zeer regelmatig geaudit door partijen als Focwa, AAS Schadeherstel, Duurzaam Repareren en diverse verzekeraars. Vandaar dat wij erg trots zijn dat wij als onderdeel van AAS Schadeherstel gecertificeerd zijn. Daarnaast nemen we onze verantwoordelijkheid inzake duurzaamheid. Onze processen worden telkens geoptimaliseerd om de duurzaamheid van de reparatie processen te vergroten. We zijn door de Stichting Duurzaam Reparareren op alle locaties gecertificeerd.

Verzekeringsschade


WellColl werkt voor een bijzonder grote groep verzekeraars waar WellColl een officiële hersteller voor is. Dit betreft onder andere Achmea Schadeservice, Schadegarant, GlasGarant,  VvAA, DSM Assurantie, Meeùs Schadeservice, Aegon Schadeservice, Klaverblad, ANWB, Noordhollandsche,  Topherstel,   Unive en   Unigarant. Voor meer informatie over verzekeringsschade klikt u hier.

Via onderstaande knoppen komt u op pagina's met aanvullende informatie over het schadeherstelbedrijf en autospuiterij. Zo is er algemene informatie samengevat in een FAQ, informatie over vervangend vervoer of de leenauto tijdens reparatie, taxatie, expertise, schadevaststelling van uw autoschade, onze WA verhaalschade service of de volgorde van het gehele proces van intake tot aflevering.

Autoschade - verhaalschade en WA schade


Bij een WA verhaal schade kunt bij ons terecht voor een officiele audatex expertise taxatie, die u nodig heeft voor het verhalen van uw autoschade. Wij kunnen, als de schade door een ander is veroorzaakt,  met onze verhaalschade service u zelfs het hele proces uit handen nemen. Dat is makkelijk en vertrouwd. U kunt dan van ons een inlog code zodat u op internet online de status en voortgang kunt blijven volgen. Als het schadebedrag is betaald nemen wij weer met u contact op om de auto in te plannen voor reparatie.

In de meeste gevallen heeft u recht op vervangend vervoer. U bent van harte welkom bij Autoschade Roermond. Wilt u weten waar WellColl u nog meer mij van dienst kan zijn dan klik boven aan in het menu op services, waarna u kunt keuze kunt maken.