Velg reparatie

Heeft u stoeprandschade of corrosie aan uw velgen? Auto velgen herstellen en velg reparatie snel en tegen vaste prijzen
velgen reparatie en herstel

Soort aluminium velg beschadiging

Beschadigde lichtmetalen velgen, vaak stoeprand schade of corrosie door steenslag.

Beschrijving beschadiging

Bij het raken van een stoeprand kan een auto velg lelijk worden beschadigd, met name de randen van de velg. Door deze stoeprandschade ziet een auto velg er optisch niet meer mooi uit. Ook weersinvloeden en strooizout in de winter kunnen veroorzakers zijn van beschadigingen aan velgen. Als de beschermde blank lak op een auto velg is beschadigd door stoeprandschade of steenslag, dan kan strooizout gaan reageren met het lichtmetaal van de auto velg. Dit is te herkennen aan grijswitte kruipsporen van corrosie onder de blanke lak. Wordt deze corrosie niet hersteld dan zal de corrosie vanonder de beschermende lak zich verder uitbreiden. In het ergste geval bladdert dan de beschermende coating af. Velg reparatie of uw velgen laten herstellen is dus zeer belangrijk!

Grootte van de lichtmetalen velg beschadiging

Oppervlakkige schades zoals krasjes etc. kunnen prima hersteld worden. Ook stoeprandschade herstellen kan in veel gevallen goed gebeuren. Als een velg 'in onbalans is' (krom), kan deze methodiek van velgen herstellen en opnieuw de velgen spuiten helaas niet worden toegepast. Wij gaan dan samen met u voor deze velg reparatie op zoek naar een andere oplossing.  Zijn er behalve nog andere zaken aan uw auto beschadigd. Kijk dan even op de AAS Dagherstel menukaart.  Daar vindt u tal van kleine beschadigingen die we herstellen tegen vaste prijzen.

We doen geen velg reparatie bij velgen die gescheurd, krom of enorm gedeukt zijn. We richten ook geen velgen. In verband met het veiligheidsaspect is het ook niet raadzaam om velgen met dat soort beschadigingen te herstellen.

velgen reparatie stoeprand schade
velgen repareren velgen spuiten

Met onze velg reparatie zien uw velgen na het spuiten er weer tiptop uit!

Stoeprandschade herstellen zorgt er ook voor dat het totaal plaatje op uw auto weer klopt

Beschrijving van reparatie van lichtmetalen velgen

De band wordt leeg gelaten en naar achteren gedrukt. Daardoor ontstaat er de ruimte om de buitenste ring van de velg goed te bewerken. De stoeprand schade of een andere beschadiging wordt eerst gerepareerd waarna de velg opnieuw wordt gespoten met eerst de basis kleur (meestal zilver) en vervolgens  wordt er een extra laag blanke lak (transparante lak) op de velg aangebracht. Let op: het spuiten van velgen kan alleen bij velgen die al gespoten zijn. Dat is bij het merendeel van lichtmetalen velgen het geval. Indien velgen gepolijst zijn of deels gepolijst, kan dit alleen door polijsten weer als nieuw gemaakt worden.  Twijfelt u, kom dan gerust even langs voor gratis advies! WellColl heeft 6 vestigingen in Limburg, dus voor velg reparatie of velgen herstellen is er altijd een vestiging dichtbij.

WellColl gebruikt uitsluitend materialen en middelen van een professionele fabrikant.

Alu velgen reparatie kosten inclusief BTW

Prijs per velg 110 euro, voor 4 velgen 400 euro. De velgen spuiten wordt voor deze prijs alleen aan de zichtzijde gespoten. Heeft u aanvullende wensen, bespreek dat dan vooraf.

Maximale aluminium velg reparatie tijd

Per velg 2 uur, voor 4 velgen 6 uur.

Garantie

Op alle velg reparaties verlenen wij vier jaar FOCWA garantie.

Wachtverzachters

Maak tijdens het velg herstel gerust gebruik van onze werkplek met WIFI of vraag naar onze leenfiets! Wilt u toch een vervangende auto? Voor 25 euro inclusief BTW staat er één voor u klaar.

 

Een velg reparatie is goedkoper dan nieuwe velgen

Velgen herstel = snel en goed

De finishing touch voor uw auto

Professionele velg reparatie

Onbeschadigde velgen verhogen de waarde van uw auto