Spotrepair auto voor krassen, kleine lakschade , steenslag en andere beschadigingen

Met de spotrepair auto techniek kunnen we relatief goedkoop kleine beschadigingen en kleine lakschade op verticale vlakken herstellen

Door de spotrepair techniek is het in veel gevallen mogelijk om een kleine lakbeschadiging aan uw auto zoals gebruikerskrassen, schaafkrassen, lakschade en steenslag te repareren zonder dat het gehele onderdeel gespoten hoeft te worden. Met andere woorden: een spotrepair is het plaatselijke bij spuiten van beschadigingen aan een auto. Dit uit zich dan in een beperkt materiaal verbruik, snelheid en kosten.

Wat is een spotrepair?

We spreken van een spot repair auto indien het totaal te spuiten oppervlak met lakschade niet groter is dan een A4-tje. Anders spreken we van een deelreparatie.

  • De toepassing van een spotrepair spuiten is afhankelijk van:de staat van de lak;
  • de ligging van het onderdeel;
  • de grootte en diepte van de beschadiging.
  • de kleur van het onderdeel

Bijna altijd vindt het spuiten van een spotrepair op verticale delen plaats. Bij de voor en achterbumper maakt het niet uit waar de lakschade zit. Op de motorkap portieren, en spatborden kan nooit een spotrepair in het midden gemaakt worden. Dan is de kans groot dat de reparatie dan niet onzichtbaar is. Bij de reparatie wordt dus maar een klein gedeelte van het onderdeel opnieuw gespoten nadat oneffenheden in het oppervlak met plamuur en grondlak zijn weggewerkt.  Eerst wordt een kleurlaag dekkend gespoten, en in de meeste gevallen komt er nog een blanke laklaag overheen.  Op de overgangsgebieden tussen de nieuwe en oude laag ontstaat in eerste instantie een wat grover en ruwer oppervlak van de blanke lak. In  vaktermen heet dat gebied de uitspuit zone. Deze uitspuit zone wordt weg gepolijst met een speciale polijstmachine waardoor de reparatie plek onzichtbaar wordt.

Onze schademanagers kunnen dit perfect beoordelen.

Spotrepair op een achterbumper

spotrepair kosten en prijzen

Spotrepair op een voorbumper

spotrepair bumper limburg

Snel, onzichtbaar en prijs vriendelijk

Met de spot repair techniek herstellen we snel en onzichtbaar. Bovendien spuiten we minder lak. Doordat we luchtdrogende grondlak, kleurlak en blanke lak gebruiken besparen we ook nog eens energie.

Uiteindelijk is dus ook deze reparatiemethode vriendelijker voor uw budget en het milieu. In het algemeen is de reparatieduur voor een spotrepair 1 dag, dus in de ochtend brengen, einde dag weer ophalen.

Elke gewenste lak kleur maken wij in eigen huis aan met professionele spuitmaterialen van Cromax (onderdeel van het bekende  Dupont en Axalta Coatings).

Particuliere spotrepair prijslijst met vaste prijzen

Voor een vrijblijvende prijsopgave van grotere schades kunt u terecht bij één van onze vestigingen. U kunt ook kijken op de pagina AAS Dagherstel, waarbij een menukaart is weergegeven met de meest voorkomende kleine reparaties, zoals krassen en steenslag. De kosten voor een spotrepair staan hier overzichtelijk op weergegeven.

In Limburg kunt bij  onze locaties in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert terecht voor het uitvoeren van deze kostenbesparende reparatie methode.

WellColl is een Limburgs familiebedrijf met een een zeer brede dienstverlening rondom auto's, caravan & campers en bedrijfsvoertuigen. WellColl is in Limburg de grootste schadehersteller en heeft vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert. Onder de vlag van Rentarolla is WellColl actief in autoverhuur en autolease.