Koplampen polijsten

Door het laten polijsten van de doffe koplampen ziet uw auto er weer jaren jonger uit.

Doffe koplampen polijsten

Soort beschadiging

Door UV straling, auto wassen en steenslag is de bovenste beschermlaag van de koplamp dof geworden ziet er verweert uit. Deze verweerde koplamp maakt dat uw auto er afgeleefd uitziet, en daardoor ook iets in waarde daalt in vergelijking tot dezelfde auto waar de koplampen nog perfect uitzien. Doffe koplampen polijsten zorgt hier voor de oplossing.

Beschrijving beschadiging

Doffe koplampen zorgen ervoor dat het zicht wordt verminderd en dat uw auto minder zichtbaar is op de weg. Bovendien kunnen doffe koplampen afgekeurd worden bij een APK-keuring. Koplampen worden dof omdat ze tegenwoordig gemaakt worden van een transparante kunststof met een coatinglaag. Deze coating dient als deklaag ter bescherming . De coating wordt in de loop van de tijd dof, raken beschadigd of verkleuren.

Dit heeft een tweeledig gevolg. Uw auto ziet er daardoor minder mooi uit, maar daarnaast neemt de lichtopbrengst af. Uw ziet minder en u word minder goed gezien. U bent daardoor iets minder veilig onderweg,

Let op: in enkele gevallen kan het zijn dat behalve de niet meer transparante toplaag, er ook micro scheurtjes in het glasachtige gedeelte van de koplamp zijn ontstaan. Deze zitten niet in het oppervlak, maar in het materiaal van het doorzichtige kunststof glas zelf. Deze micro scheurtjes zijn niet te verwijderen en zijn alleen zichtbaar als men van heel dichtbij het glas bestudeerd.  

Grootte van de beschadiging

In 99 % van alle gevallen zijn uw beide lampen minder helder geworden.Verder is het ook zo dat de horizontale gedeeltes meer verkleurd zijn dan de verticale gedeeltes van het glas. Ook dit weer ten gevolge van de zon.

Kleine krasjes worden tijdens deze polijst behandeling ook verwijderd, mochten deze aanwezig zijn.

Doffe Koplampen polijsten detail fotoLimburg
Koplamp polijsten voor en na

Door het koplampen polijsten verhoogt u de veiligheid door beter zicht

Beter zicht en u wordt ook beter gezien, voor de kosten hoeft u het niet te laten

Beschrijving van het koplampen laten polijsten

Na het reinigen van uw koplampen, wordt de beschadigde coatinglaag zorgvuldig verwijderd met speciaal schuurmateriaal. Dit gebeurd in meerdere doorgangen van grof tot zeer fijn. Dit heeft uiteraard ook als voordeel dat de nieuwe laag uitstekend hecht. De koplampen worden nog eerst gepolijst zodat het licht in het oorspronkelijke bedoelde patroon de koplamp verlaat. Vervolgens brengen we een nieuwe coatinglaag aan die ook UV bestendig is. Het resultaat is zodanig dat de herstelde koplampen niet van nieuwe te onderscheiden zijn! 

De prijs van het laten koplamp polijsten

Het tarief per unit is 90 euro inc btw. Bij reparatie van beide doffe units bedragen de kosten 160 euro in totaal.

Maximale reparatietijd doffe koplampen polijsten

De hersteltijd per koplamp is 1,5 uur. Voor beide koplampen staat maximaal twee uur reparatietijd.

Garantie

Op het koplampen polijsten verlenen wij vier jaar Focwa garantie. U zult zien dat in de praktijk de nieuwe coating veel langer uw koplampen weer beschermd,

Wachtverzachters

Maak gerust gebruik van onze werkplek met WIFI of vraag naar onze leenfiets! Wilt u toch een vervangende auto? Voor 25 euro inclusief BTW staat er één voor u klaar.

 

Nieuwe koplampen kosten een veelvoud van doffe koplampen polijsten

Geen problemen met de APK

De gepolijste koplampen geven meer licht

Uw auto ziet weer als nieuw uit

WellColl is een Limburgs familiebedrijf met een een zeer brede dienstverlening rondom auto's, caravan & campers en bedrijfsvoertuigen. WellColl is in Limburg de grootste schadehersteller en heeft vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert. Onder de vlag van Rentarolla is WellColl actief in autoverhuur en autolease.