Nieuws
17 september, 2015

Aanvulling voor ons wagenpark: 1977 VW T2 oranje


Featured image for “Aanvulling voor ons wagenpark: 1977 VW T2 oranje”

We hebben een erg mooie aanvulling op ons wagenpark. Een oranje VW T2 bus uit 1977 met een 2.0 L injectie motor. De bus is begin dit jaar aangekocht vanuit Spokane (V.S.)
In de basis nog een hele goede auto met nauwelijks roest. Bij het vervangen van de voorruit ontdekten we een oude schade die op zijn Amerikaans was gerepareerd. In plaats van uitdeuken of de plaat te vervangen heeft men een pot plamuur gebruikt om de deuk weg te werken. Wij hebben het deel, wat behoorlijk uit de vorm was, vervangen door een stuk origineel plaatwerk. De auto is geschikt voor 8 personen en heeft ook een slaapbank. Daardoor is deze bus bijzonder flexibel.

Onze medewerkers Jean Blijdenstijn, Roland Jansen, Roy Rijks en Remo Frencken hebben met hun vakmanschap aan deze bus gewerkt.

Deze bus zal ingezet worden voor bijzondere gelegenheden, uitstapjes maken,bruiloften enzovoorts, maar we denken er ook aan om deze als vervangend vervoer beschikbaar te stellen.

De foto’s staan op volgorde van de eerste aanlevering, de-montage, plaatwerk vervangen, voorbewerken, spuiten, montage en af transport.

Klik op een van de foto’s om deze te vergroten.

Voor andere restauratie verslagen kunt u hier ook eens kijkje nemen.

Meer informatie over de voorganger van VW T2, de zogenaamde T1 of spijlbus vindt U hier.