Nieuws
7 januari, 2017

Zelfbouw camper


Featured image for “Zelfbouw camper”

Campers worden in Nederland steeds populairder. Geen wonder ook, een camper biedt een enorme vrijheid en gebruiksgemak. Een camper is echter ook best wel duur in aanschaf. De Engelsman Jack Richens uit Oxford  had reeds een zelfbouw camper, een oude bestelauto van de Engelse postbedrijven. Deze was echter te oud geworden. Jack besloot zelf een camper te gaan bouwen op basis van een bestelbus.

Het doel was een camper te bouwen voor een gezin  van 4, 2 volwassenen en 2 kinderen.  Het meest bijzondere aan deze camper is het doordachte ontwerp. Er zijn een aantal ideeën overgenomen uit de botenbouw. De bedden hebben alleen voor het bovenlichaam voldoende ruimte om rechtop te zitten. Het gedeelte van het beneden lichaam steekt in een holle ruimte. Door deze methode wordt er veel ruimte gewonnen.

De basis van de camper is een Mercedes Sprinter van 2012. Deze heeft Jack aangekocht voor circa 10.000 Euro. Daarnaast heeft nog circa 8500 euro uitgegeven aan materialen. De grootste investering waren natuurlijk de vele uren die hij in het project gestoken heeft.

Toen Jack klaar was met het zelfbouw camper project kreeg hij zoveel positieve reacties op het gehele ontwerp, interieur en uitvoering dat hij er een commerciële kans in zag. Jack is een bedrijf gestart ThisMovingHouse. Hij bouwt nu in opdracht Mercedes Sprinters om tot campers. Na afloop van het project en het nodige bouwplezier heeft u een volwaardige en unieke Mercedes Sprinter camper.

Mogelijk dat dit verhaal de nodige handige “doe het zelvers” zal inspireren om een eigen project te starten!

Heeft dit bericht  geïnspireerd en droomt u ook van een prachtige zelfbouw camper? We kunnen bepaalde modificaties aan een bestaande Mercedes Sprinter voor u  uitvoeren om u op weg te helpen. Dat maak het hele project wat overzichtelijker voor u.

Heeft u schade aan uw bestelbus of camper, dan kunt u natuurlijk ook  terecht bij ons  schadeherstelbedrijf en autospuiterij.

zelfbouw camper op basis van een mercedes sprinter
Het aftellen tot de zomer is begonnen
De WellColl camper specialisten
Showtime!

Er zijn inmiddels nog bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in producten en doe het zelf kits om normale bestel bussen om te bouwen naar campers waardoor de complexiteit van het geheel zelf bouwen afneemt. Hierdoor krijg je een beter afwerkingsniveau maar ook de tijd die nodig is zal een stuk korter zijn.

We zetten hier een aantal alternatieven ter inspiratie op een rij:

  1. Adventure Wagon
  2. Happier Camper
  3. ContraVans
  4. Camper Kong
  5. Zen Vanz

Bovenstaande kits zijn allemaal gebaseerd op de Mercedes Sprinter, of de grotendeels identieke VW Crafter.

Ter verdere inspiratie hebben we nog een andere voorbeelden van een zelfbouw  camper. In het eerste voorbeeld heeft een Engels koppel  dit zelfbouw project ter hand genomen. Het hele project is gedocumenteerd op een website met heel veel instructie video's. Dus voor iedereen die camper zelfbouw plannen heeft echt te moeite waard om deze website te bezoeken. De website heet the road is my home.

Weer een ander koppel heeft ook weer de populaire Mercedes Sprinter als basis genomen voor hun project. Ook hier is het zelfbouw resultaat prachtig geworden.

Heel veel leesplezier gewenst.

Veel succes en plezier met de ombouw!