Zelfbouw camper

FredCaravan en camper service3 Comments

Campers worden in Nederland steeds populairder. Geen wonder ook, een camper biedt een enorme vrijheid en gebruiksgemak. Een camper is echter ook best wel duur in aanschaf. De Engelsman Jack Richens uit Oxford  had reeds een zelfbouw camper, een oude bestelauto van de Engelse postbedrijven. Deze was echter te oud geworden. Jack besloot zelf een camper te gaan bouwen op basis van een bestelbus.

Het doel was een camper te bouwen voor een gezin  van 4, 2 volwassenen en 2 kinderen.  Het meest bijzondere aan deze camper is het doordachte ontwerp. Er zijn een aantal ideeën overgenomen uit de botenbouw. De bedden hebben alleen voor het bovenlichaam voldoende ruimte om rechtop te zitten. Het gedeelte van het beneden lichaam steekt in een holle ruimte. Door deze methode wordt er veel ruimte gewonnen.

De basis van de camper is een Mercedes Sprinter van 2012. Deze heeft Jack aangekocht voor circa 10.000 Euro. Daarnaast heeft nog circa 8500 euro uitgegeven aan materialen. De grootste investering waren natuurlijk de vele uren die hij in het project gestoken heeft.

Toen Jack klaar was met het zelfbouw camper project kreeg hij zoveel positieve reacties op het gehele ontwerp, interieur en uitvoering dat hij er een commerciële kans in zag. Jack is een bedrijf gestart ThisMovingHouse. Hij bouwt nu in opdracht Mercedes Sprinters om tot campers. Na afloop van het project en het nodige bouwplezier heeft u een volwaardige en unieke Mercedes Sprinter camper.

Mogelijk dat dit verhaal de nodige handige “doe het zelvers” zal inspireren om een eigen project te starten!

Heeft dit bericht  geïnspireerd en droomt u ook van een prachtige zelfbouw camper? We kunnen bepaalde modificaties aan een bestaande Mercedes Sprinter voor u  uitvoeren om u op weg te helpen. Dat maak het hele project wat overzichtelijker voor u.

Heeft u schade aan uw bestelbus of camper, dan kunt u natuurlijk ook  terecht bij ons  schadeherstelbedrijf en autospuiterij.

Het aftellen tot de zomer is begonnen!Veel bouwplezier
[cs_x_countdown_perceptive type=”date” date=”21/03/2018″ days=”0″ hours=”0″ zone=”Europe/Amsterdam” minutes=”20″ time=”0000″ bg_color=”#f05421″ digits_color=”#FFF” label_color=”#000″ force=”false” during=”pio-timer-show” expired=”pio-timer-hide” reset=”false” group_single=”Registered” groups_enable=”false” group_member=”groups_member” drip_enable=”false” drip_type=”join” drip_hide_days=”0″ drip_days=”0″ drip_visibility=”after” drip_advanced=”false” design=”1″]

3 Comments on “Zelfbouw camper”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.