Nieuws
2 juli, 2021

Verkeersles op school OBS Molenakker


Featured image for “Verkeersles op school OBS Molenakker”

Hé de chauffeur kan mij helemaal niet zien


Sommige wijze lessen kun je het snelst leren als ze in de praktijk worden ervaren. Je kan jeugd lesgeven over verkeersveiligheid en over de 'dode hoek' van een vrachtwagen, maar als je het zelf ervaart blijft het beter in het geheugen zitten.

Image
Image
Image

Om deze nare ervaring te voorkomen heeft OBS Molenakkerschool in Weert een gastles georganiseerd. De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 hebben gisteren, 1 juni 2021 een bijzondere gastles gekregen van onze collega Edith Ramaekers. Het doel van de gastles was om de kinderen middels praktijk voorbeeld bewust te maken over de veiligheid in het verkeer. 

Op het parkeerterrein naast de voetbalvelden van SV Laar stond een oprijwagen (kleine vrachtwagen) met daarop een sportauto en een schade auto. De leerlingen konden zo zelf ervaren wat de risico's en de gevolgen zijn als je niet goed oplet in het verkeer. 

In het bijzonder werd de 'dode hoek' bij een vrachtwagen onder de aandacht gebracht. Daardoor werd de jeugd bewust van het feit dat vrachtwagenchauffeurs je niet altijd kunnen zien, waardoor zij zelf extra goed moeten opletten. 

Wij als collega's van Edith zijn ontzettend trots en vinden het een super initiatief van haar om hieraan deel te nemen. Zeker met de gedachten dat de kinderen voortaan nog veiliger deel zullen nemen aan het verkeer. 

Onderstaand een toelichting van Edith zelf over deze geslaagde dag.