Thuiswerken

Chris LoosOverig, WellColl2 Comments

WellColl Thuiswerken Corona 2020 Chantalle

WellCollega's die thuiswerken


Gedurende de corona dragen we allemaal een steentje bij door 1.5 meter afstand te houden, mondkapjes te dragen in openbare ruimtes en even niet te vaak bij elkaar op bezoek. En niet te vergeten; het thuiswerken. 

Bij WellColl is het natuurlijk moeilijk om thuis te werken. Onze monteurs kunnen namelijk niet vanuit thuis werken want wie heeft er nou een spuitcabine in zijn tuin? Het personeel als Chantalle en ik zelf kunnen dat wel, samen met nog een aantal andere collega’s. Zij werken allebei een aantal dagen per week thuis om ervoor te zorgen dat de bezetting op kantoor laag is. Maar hoe ervaren zij het thuiswerken eigenlijk? Om hier een beeld van te krijgen hebben wij een aantal vragen gesteld aan onze lieftallige collega’s.

Chantalle


Afdeling:        Financiële administratie

Functie:          Administratief medewerker

Aantal uren:  24 uur per week


Na het bericht van het RIVM en de minister president medio maart werd er in onze organisatie besloten, indien mogelijk, om van thuis uit te werken. Op onze afdeling werken wij in totaal met 4 collega’s inclusief een stagiair. Het was een goed besluit om deze wijze raad op te volgen.

Alles werd in het werk gesteld om bereikbaar te zijn vanuit het thuisfront. Ik zelf heb een fijne werkplek op zolder waar ik rustig en efficiënt mijn werkzaamheden kan uitvoeren, alles gaat tegenwoordig online. Er was dagelijks even telefonisch overleg met mijn directe collega’s hoe de dag verliep. Na 3 maanden thuis werken begon ik toch wel de sociale contacten met mijn collega’s te missen, een praatje in de kantine, receptie en de werkplaats zat er even niet in. De wandeling in de middagpauze miste ik het meest.

Je bent toch minder actief als je van thuis uit werkt. We mochten toen niet naar de sportschool, dus om een beetje fit te blijven ging ik zelf maar een wandeling maken in de middagpauze. Sinds augustus zijn we op onze afdeling begonnen met een rouleersysteem, 2 collega’s per dag werken op kantoor, natuurlijk alles volgens de Corona Maatregelen, en de rest werkt van thuis. Ik zelf vind het fijn om weer aanwezig te zijn op kantoor en ben blij dat ik nog werk heb in deze bizarre tijd! 

Blijf gezond en samen zijn we sterk!

Chris


Afdeling:       Marketing

Functie:         Marketing medewerker

Aantal uren:  40 uur per week


Sinds september werk ik fulltime bij WellColl als marketing medewerker. Ik zit op kantoor met nog drie andere medewerkers. Na de persconferentie in oktober met het verzoek om weer zoveel mogelijk thuis te werken hebben wij besloten om allemaal één of twee dagen thuis te werken. Ik heb besloten om twee dagen thuis te werken, de dinsdag en donderdag. 

Tot nu toe gaat het thuiswerken prima!

Het thuiswerken doe ik vanaf mijn kamer waar ik mijn werkzaamheden prima kan uitvoeren. Ik heb een laptop en telefoon van de zaak die beiden prima werken dus vanuit thuis werken is voor mij geen probleem. Zeker met de gedachte dat als we allemaal een steentje bijdragen we des te sneller weer het ‘normale’ leven kunnen oppakken. Daarbij heb ik ook een hele leuke kleine assistent.

Natuurlijk is het thuiswerken ook niet altijd even handig. Als ik een collega nodig heb of even moet spreken moet ik bellen of appen en dan kun je niet even snel iets vragen. Ik werk ook graag in teamverband wat vanuit thuis toch wel anders is dan in real life. En natuurlijk het samen lunchen met collega's. 

2 Comments on “Thuiswerken”

 1. Beste Chantalle en Chris,
  Kortgeleden is mijn auto bij WellColl prachtig gerepareerd. Er was weliswaar lichte schade maar dan toch.
  Een bericht op Facebook bracht mij hier.
  Beiden hebben jullie de ervaringen van het thuiswerken mooi beschreven. Ik ben nu een jaar met pensioen maar ik ben blij dat ik inmiddels mijn vrijwilligerswerk in een verpleeghuis voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening, weer deels op heb kunnen pakken. Het is fijn om onder de mensen te zijn en daarom kan ik me goed voorstellen dat jullie je collega’s missen. Samen blijven we de regels in acht nemen en beslist komen er weer betere tijden. Blijf gezond!
  Met vriendelijke groet,
  Henk Offermans

 2. Beste Henk,

  hartelijk dank voor je positieve reactie. Het blijven natuurlijk bizarre en moeilijke tijden voor iedereen. Gelukkig is er wel licht aan het einde van de tunnel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.