Nieuws
18 oktober, 2015

Shaken or stirred?


Featured image for “Shaken or stirred?”

The man and his car

 

 

De eerste James Bond-film kwam uit in 1962 met acteur Sean Connery in de rol van de beroemde spion. Hij werd gecontracteerd om een serie Bond films te gaan spelen, maar sinds de eerste film werd duidelijk dat de films naast de hoofdrol van een acteur ook een hoofdrol kenden voor een specifieke auto.

Sean Connery bleef in de rol. Zijn voertuig veranderde in 1963 naar de Bentley 3,5-L Drophead en in 1964 zien we de eerste Aston Martin, een DB5.  Die werd opgevolgd door een Lincoln Continental, het eerste niet Engelse Bond voertuig. Tegen de tijd dat George Lazenby de rol van 007 overnam werd het weer een Aston Martin in de vorm van een DBS. Roger Moore nam de teugels over in 1973. Zijn eerste Bond Car was een Chevrolet Impala.

Meer Bond auto's zouden komen en gaan, voordat Timothy Dalton achter het stuur van de Aston Martin V8 Vantage Volante kroop in  1987. Vanaf deze film zien we een aantal films zonder Aston Martin.  Pierce Brosnan nam de rol over in 1995. Hij bestuurde een BMW Z3 en twee andere BMW-modellen, voordat hij weer achter het stuur van een Aston Martin weer (een V12 Vanquish) in 2002 plaatsnam.

Bij de première van de huidige Bond in 2006, Daniel Craig, werd wederom een Aston Martin ingezet. Dit keer een DBS V12. Sindsdien rijdt hij uitsluitend Aston Martin. Ook in de nieuwste film "Spectre  " is Aston Martin weer van de partij. Ditmaal met een zeer exclusieve DB10 . Dit is waarschijnlijk Craig's laatste film als Bond. We zijn benieuwd of zijn opvolger ook weer met een Aston Martin het gevecht met de schurken aangaat.

Bekijk alle Bond-auto's in de video hieronder.

Aston Martin DB10

 

In de  nieuwste James Bond film "Spectre" is een speciale Aston Martin, de DB10 in een van de bijrollen te bewonderen. De DB10 is in tegenstelling tot eerdere Aston Martins in de James Bond films niet een productie model, maar een speciaal voor "Spectre" gebouwde auto.

Als basis is een Aston Martin V8 Vantage gebruikt, waaromheen een nieuwe en bijzonder mooie carrosserie is gelegd.

 

Hieronder is een film te zien waarin Jay Leno de auto toont en een uitvoerig gesprek heeft met de ontwerper van de auto,  Marek Reichman.

 

Een must voor de petrol heads onder ons.

In de zomer van 2018 kondigde Aston Martin aan dat het 25 DB5-vervolgauto's zou bouwen voor een prijs van ongeveer  3,4 miljoen Euro  elk.

Dit worden zeer nauwkeurige  reproducties van de originele James Bond Goldfinger-auto, en elke DB5-Bond re-incarnatie zal compleet zijn met verborgen gadgets, net zoals die van de originele Bond auto. 

Enkele van de hoogtepunten zijn een rookgordijngenerator, machinegeweerlopen die door de voorste richtingaanwijzers naar buiten komen en oliespuiters die achter de achterste richtingaanwijzers zitten, net als in de filmauto. Aston Martin schakelde de hulp in van Chris Corbould, de special effects-supervisor op James Bond-films, om de gadgets te ontwikkelen. En in het geval dat u zich afvroeg, nee, dat zijn geen echte machinegeweren - de uiteinden van de vaten hebben een licht binnenin dat in plaats daarvan oplicht om het afvuren van kogels te simuileren.

Sommige van de gadgets van de originele filmwagen worden niet in de video, waaronder  de bandensnijders die zich uitstrekken vanaf de wielnaven, de draaiende kentekenplaten en de uitwerpstoeltjes.

Of een van die gadgets in de in deze serie  auto's terecht zal komen, moet nog worden onthuld. Maar als je goed kijkt, bevat een van de schetsen de rode uitwerpknop verborgen onder de pookknop.

We kunnen het alleen maar hopen. Zo bizar als een auto van  3,4 miljoen Euro die je niet eens kunt registreren voor de weg, je moet toegeven dat deze gadgets indrukwekkend zijn. Let ook op wat een Die Another Day-era Vanquish lijkt te zijn onder een cover in deze shots, met machinegeweren die uit de ventilatieopeningen van de motorkap schieten.

Featured image for “RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL HEERLEN (36-40 uur)”

RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL HEERLEN (36-40 uur)

11 september 2022

RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL HEERLEN (36-40 uur)Ons huidige frontoffice team bestaat uit drie schademanagers. Ter versterking zoeken we een enthousiaste…

Femke van der Putten

Featured image for “RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL SITTARD (27 uur)”

RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL SITTARD (27 uur)

7 juli 2022

RECEPTIONIST/ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) WELLCOLL SITTARD (27 uur)Wij zoeken een receptionist/administratief medewerker binnen het team van WellColl Sittard. Functie receptionist/administratief medewerkerJij…

Femke van der Putten

Featured image for “Vacature Voorbewerkers/spuiters Heerlen/Weert (40 uur)”

Vacature Voorbewerkers/spuiters Heerlen/Weert (40 uur)

15 april 2022

VOORBEWERKERS/SPUITERS WELLCOLL HEERLEN/WEERT (40 uur)Wij zoeken vakvolwassen voorbewerkers/spuiters binnen de teams van WellColl Heerlen en Weert. Ook voor onze vestigingen…

Femke van der Putten

Featured image for “Vacature De- en Montagespecialist/ Schadehersteller WellColl Heerlen (40 uur)”

Vacature De- en Montagespecialist/ Schadehersteller WellColl Heerlen (40 uur)

11 maart 2022

DE- EN MONTAGESPECIALIST / SCHADEHERSTELLER WELLCOLL HEERLEN (40 uur) Wij zoeken een vakvolwassen de- en montagespecialist/schadehersteller binnen het team van…

Femke van der Putten

Featured image for “Vacature Voorbewerker/spuiter”

Vacature Voorbewerker/spuiter

11 november 2021

VOORBEWERKER/SPUITER WELLCOLL SITTARD (40 uur)Ter aanvulling van het team van WellColl Sittard zijn wij op zoek naar een vakvolwassen voorbewerker/spuiter. …

Femke van der Putten

Featured image for “Vacature Voorbewerker”

Vacature Voorbewerker

11 november 2021

VOORBEWERKER WELLCOLL HEERLEN (40 UUR)Ter aanvulling van het team van WellColl Heerlen zijn wij op zoek naar een vakvolwassen voorbewerker.…

Femke van der Putten