Oldtimer taxatie

Laat uw oldtimer taxeren bij WellColl

Een oldtimer taxatie is een eis van de verzekering

Een oldtimer taxatie (youngtimer taxatie) is in instantie belangrijk voor uw verzekering. In het onfortuinlijke geval dat uw droomauto schade heeft, gestolen wordt, in een hagelbui terecht komt of zelfs vlam vat, is het belangrijk dat u weet dat de verzekering qua waarde niet alleen de schade dekt, maar ook de correcte waarde. Vaak is het zelfs een eis van de verzekeraar om een oldtimer te laten taxeren, zeker als een auto all-risk (casco) verzekerd moet worden. Een goede oldtimer auto taxatie of youngtimer taxatie is dus in uw eigen belang!!

Jamers May 2005

James May van TopGear!

Nabij zijn woning in Londen

Waardestijging verzekerd bij taxatie oldtimer

Houd er ook rekening mee dat een auto in waarde kan stijgen. Enerzijds doordat onderhoud en restauratie de waarde van vermeerderen, maar ook door vraag en aanbod. Er zijn diverse voorbeelden van auto’s zoals klassieke Porsche 911’s, Volkswagen busje T1 en T2 en oude Ferrari’s die in enkele jaren 50% of meer in waarde stijgen. U wilt met uw verzekeraar geen discussie over de waarde van uw voertuig. In dat geval bent u te laat. Zorg dus op tijd voor een oldtimer taxatie! De prijs van een taxatie van een klassieke auto is maar een fractie van alle kosten die ontstaan met uw verzekeraar als blijkt dat uw oldtimer of youngtimer niet, of niet meer recent een taxatie heeft gehad.

De kosten van een oldtimer taxatie staan in geen verhouding tot de problemen die u krijgt bij brand of diefstal als uw oldtimer of youngtimer niet recent getaxeerd is.
De oldtimer professionals van WellColl

Oldtimer taxatie kosten

Wij kunnen voor u een volledige taxatie van uw oldtimer of youngtimer verzorgen. U krijgt dan een uitgebreide rapportage inclusief foto’s, zowel op papier als digitaal (PDF). De geldigheidsduur van de taxatie is maximaal 3 jaar.

We bieden twee varianten aan:

  1. De taxatie vindt plaats op een van onze vestigingen. Uw auto wordt uitgebreid gefotografeerd ten behoeve van taxatieverslag. U krijgt in eerste instantie een digitaal concept verslag per mail. Na goedkeuring krijgt u een in tweevoud geprint exemplaar toegezonden. Een exemplaar is ingebonden. De prijs van deze  taxatie is €160,- inclusief BTW.
  2. De taxatie van uw oldtimer vindt plaats op een van onze vestigingen. Uw auto wordt uitgebreid gefotografeerd ten behoeve van taxatieverslag. U krijgt in eerste instantie een digitaal concept verslag per mail. Na goedkeuring krijgt u een digitaal verslag in PDF. De kosten van deze oldtimer taxatie is €140,- inclusief BTW.

Wat dient u mee te nemen naar de oldtimer taxatie:

– Kopie kentekenbewijs van de betreffende auto;
– Indien aanwezig foto’s van de restauratie;
– Historische gegevens van de auto, zoals onderhoudsfacturen, aankoopbedrag, restauratiekosten, eventuele vorige eigenaren enz.

Bij de volgende twee verzekeringsvormen is een oldtimer of youngtimer taxatie nodig:

– WA/Beperkt Casco

Naast schade aan anderen is de auto ook verzekerd tegen schade die van buitenaf komt. Schade als brand-, diefstal-, storm- en hagelschade. Ook ruitbreuk zit in deze verzekeringsvorm. De basis voor de premie is de getaxeerde waarde.

– WA/Volledig Casco

De meest uitgebreide verzekering voor uw oldtimer of yountimer, als bovengenoemd, maar nu is ook uw eigen schuldschade verzekerd. De premie wordt weer berekend aan de hand van de getaxeerde waarde.

Aan welke eisen moeten mijn auto en ik voldoen om in aanmerking te komen voor de meeste klassiekerpolissen?
– Bouwjaar auto ouder dan 15 jaar;
– Aanvrager ouder dan 24 jaar;
– Beperkt aantal kilometers per jaar, de premie stijgt bij meer kilometers;
– Dagelijks gebruik toegestaan.

6 Vestigingen

WellColl heeft 6 vestigingen in Limburg. U kunt bij ons terecht in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert. Dus in Limburg altijd dichtbij.