Nieuws
17 februari, 2015

60% meer kans blik schade bij winterweer


Featured image for “60% meer kans blik schade bij winterweer”

 

De kans op kleine blikschades is 60% groter bij winters weer dan bij normaal weer. Dit zegt Allsecur te hebben geconstateerd in de afgelopen wintermaanden.
Ook is er een groot verschil tussen een onaangekondigde winterse dag en een aangekondigde. Volgens marketingmanager Johan Van den Neste zijn er 35% minder schademeldingen als automobilisten zijn gewaarschuwd voor gladde wegen.

Het een en ander blijkt uit de winter enquête van verzekeraar Allsecur onder 5.000 haar eigen klanten en lezers van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw als klanten van Allsecur. Uit deze enquete bleek dat zij maar wat doen bij een glij-wnterbanden en slippartij. 12% reageert verkeerd, 6% weet helemaal niet wat te doen, 11% gaat op de rem staan, 12% ergert zich aan de trage automobilist. “Die laatste groep zijn veelal berijders van auto’s voorzien van winterbanden”, aldus Allsecur.

Verder bleek dat 40% van de automobilisten liever thuis blijft als de wegen glad zijn en 29% waagt zich bij sneeuw liever niet op de weg. Bij een weeralarm stapt 21% liever niet in de auto. Ondanks dat het beter is langzamer te rijden op winterse dagen ergert 12% zich aan trage automobilisten. Volgens Van den Neste ergeren vooral automobilisten met winterbanden zich hieraan: “Winterbandrijders passen hun rijgedrag minder snel aan bij winters weer (13%). Ze denken dat ze met winterbanden dusdanig meer grip op de weg hebben, dat ze hun snelheid niet aan hoeven te passen.”

Bron: www.autoschadeportaal.nl