Het einde van de autosleutel? Meet Digital Key

FredOverigLaat een reactie achter

Het einde van de autosleutel? Meet Digital Key

We stoppen bijna alles in onze telefoons, van onze persoonlijke gegevens tot ons geld. Dus waarom onze autosleutels ook niet? Smart Home huizen kunnen immers al worden vergrendeld of ontgrendeld met behulp van onze mobiele apparaten. Dat is een toekomst waar ook autofabrikanten voor hun auto’s al aan het bouwen zijn.  Tot nu toe echter ontwikkelen autofabrikanten sleutel applicaties die alleen voor hun eigen merk werken.  Dat leid natuurlijk tot verwarring bij de consument en is niet goed voor de efficiency in zijn algemeen.  Echter het Car Connectivity Consortium (CCC) heeft een open standaard voor te ontwikkeld, de zogenaamde Digital Key-specificatie die voor uniforme oplossing gaar zorgen zodat alle fabrikanten met de zelfde technologische standaards kunnen  gaan werken.

Digital Key maakt gebruik van reeds bestaande standaarden zoals GSMA, Bluetooth, NFC en Global Platform. Met leden die Audi, BMW, Apple, LG, Qualcomm, Samsung, GM, Hyundai, Volkswagen en meer omvatten, kunt u op zijn minst een idee krijgen van de ondersteuning die de specificatie kan krijgen. Merkwaardig genoeg is Google en Microsoft geen deelnemer.

Een specificatie van de digitale sleutel zal misschien specifiek ten goede komen aan een bepaald type markt: verhuurbedrijven en autodeelmaatschappijen. Digital Key maakt het eenvoudiger om dergelijke sleutels te delen, over te dragen en te beheren zonder dat je vastloopt op de logistiek van het omgaan met individuele accounts enzovoorts. Natuurlijk kunnen autofabrikanten en privé-eigenaren nog steeds profiteren van het moderne  gebruiksgemak dat de digitale sleutel standaard in de toekomst zal brengen.

De toekomst zal ons leren of de klassieke autosleutel echt van de markt gaat verdwijnen. Wij voorspellen dat de autosleutel echt gaat verdwijnen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.