Nieuws
3 augustus, 2020

Ferrari 812 Superfast ombouw met Novitec N-Largo wide body kit


Featured image for “Ferrari 812 Superfast ombouw met Novitec N-Largo wide body kit”
In opdracht van Novitec Autotechniek Benelux heeft WellColl Sittard met veel enthousiasme een Ferrari 812 Superfast mogen voorzien van een Novitec N-Largo body kit.
Novitec is de leverancier van spectaculaire wide body kits voor supercars. De laatste creatie van de Duitse tuning specialist is de spectaculaire N-Largo conversiekit voor de Ferrari 812 Superfast die geleverd wordt in een gelimiteerde oplage van 18 stuks wereldwijd.  De 812 Superfast is al standaard een bijzondere auto, maar met de  N-Largo bodykit is deze auto helemaal spectaculair!  De totale ombouw heeft enkele maanden geduurd en heeft meer dan 250 arbeidsuren gevergd.

ferrari 812 superfast novitec n largo 20200727 wa0026


De volledig uit carbon vervaardigde widebody kit voegt niet alleen 14 centimeter toe aan de breedte van de Italiaanse sportauto, maar verbetert ook de aerodynamica van de 812 Superfast. De wielkasten zijn vergroot en de standaard banden en velgen  zijn vervangen door nog imposantere exemplaren. De voor- en achter banden hebben verschillende diameters van 21 inch voor en 22 inch achter, dit benadrukt de wigvorm van de Ferrari. Verder werd de wegligging van deze 812 verbeterd door de montage van een set progressieve Novitec verlagingsveren in combinatie met een Nose lift systeem waardoor de voorzijde van de auto ca. 5 – 6 cm verhoogd kan worden om voldoende bodemvrijheid te creëren bij verkeersdrempels en andere obstakels. Ook werd het standaard uitlaatsysteem vervangen door een ultralicht Novitec high performance uitlaatsysteem met speciale sportkatalysatoren en door middel van een op afstandsbediening regelbare kleppen.  Dankzij dit uitlaatsysteem ziet de auto niet alleen spectaculair uit maar klinkt deze nog spectaculairder ; de sound is bijna identiek met de uitlaatsound van de vroegere 12 cilinder Ferrari F1 auto’s ! De topsnelheid is toegenomen tot 345 kilometer per uur.  Een waanzinnig gave auto!