Nieuws
24 juli, 2016

De evolutie theorie volgens mensen met benzine in het bloed


Featured image for “De evolutie theorie volgens mensen met benzine in het bloed”

Dit is Graham. Graham heeft moeite om afspraakjes te maken met het andere geslacht, maar hij heeft geen idee waarom. Is het zijn dikke, bolle kop? Of misschien het feit dat zijn gezicht eruit ziet alsof hij tegen een muur is aangelopen en zijn oren zijn teruggetrokken en op een Star Wars figuur lijken.  Of zijn het toch misschien die extra bobbels op zijn ribbenkast en het feit dat zijn onderbenen een extra gewricht hebben?

Grapje, natuurlijk. Maar stel dat auto’s al 50.000 jaar hadden bestaan, dan zou de mens zich volgens Darwin hebben aangepast om auto ongelukken te kunnen overleven.  Onze Graham zou volgens een Australische ANWB tegenhanger een perfect exemplaar zijn om auto ongelukken beter te kunnen overleven. De Australische ANWB heeft een trauma chirurg, een crash expert, en een kunstenaar de opdracht gegeven om een mens te “ontwerpen” die beter bestand zou zijn tegen auto ongelukken.

 

1469122693-syn-pop-1469108405-grahamtaccrashmodelbody

 

 

 

1469122696-syn-pop-1469108748-grahamfootjpg-

 

 

“De waarheid is dat auto’s zich veel sneller hebben geëvolueerd sneller dan wij”, zegt David Logan, een lid van het team aan het project. “Onze lichamen zijn gewoon niet uitgerust om om te gaan met de krachten die vrijkomen bij veel voorkomende auto botsingen.”

Om te gaan met deze krachten, is volgens het team een veel grotere schedel nodig om de hersenen te beschermen. Graham’s gezicht is meer gestroomlijnd en zonder uitstekende delen zodat er minder verwondingen kunnen optreden. In plaats van een rare wiebelig nek,  heeft hij helemaal geen nek meer. Hierdoor vermindert de kans wervelletsel. Zijn huid is ook dikker om snijwonden voorkomen en zijn ribben hebben een laag lucht bult zakken voor maximale bescherming.