Reparatie vochtschade aan camper of caravan

Vocht is onbetwist de grootse vijand van uw caravan of camper. Als vocht kan binnendringen in de vloer, de wanden of het dak, kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een flinke vochtschade kan het gevolg zijn.Heeft u vochtschade geconstateerd, dan laat het gelijk maken. Niet repareren maakt het probleem op den duur alleen maar groter.

Vochtmeting
WellColl is gespecialiseerd in het repareren van vochtschade. Om dit echter te voorkomen kunt u het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan/camper jaarlijks door de dealer op vochtinwerking laat controleren.

Vocht is de grootste vijand voor een caravan of camperFocwa

 

Globale vochtcontrole onderhoudsbeurt
Een andere vorm van preventieve controle op vochtinwerking is de globale vochtcontrole die in het kader van de FOCWA onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Indien er aanwijzingen zijn van mogelijke vochtinwerking, kan in overleg met u de uitgebreide vochtmeting worden uitgevoerd. Zeer dringende aanleidingen voor een vochtcontrole zijn vochtkringen, loslatende wandbedekking, schimmelvorming of een muffe lucht.

Voor een caravan of camper die het hele jaar buiten wordt gestald, maakt het niet uit wanneer u de vochtmeting laat uitvoeren. Heeft uw caravan/camper in een droge en overdekte stalling overwinterd, dan is het wellicht beter om de vochtmeting in het najaar uit te laten voeren. Als u dit combineert met een onderhoudsbeurt dan gaat de caravan of camper in perfecte conditie de stalling in en is hij in het voorjaar direct klaar voor gebruik.