Diverse oorzaken vochtproblemen

Een regelmatige vochtmeting in een caravan is noodzakelijk omdat er  diverse mogelijke oorzaken zijn dat vocht in een caravan of camper kan binnendringen.

  • Door een mechanisch beschadiging van wand of dak
  • Een tochtbond of strip die door invloed van UV straling zijn vorm en functie verliest
  • Een kitnaad die niet meer goed afdicht
  • Haarscheuren ( of grotere scheuren) in kunststof montage delen (ramen, schoorstenen, be- en ontluchting enz.)

In alle gevallen treedt vocht van buiten in de houten constructie van de caravan. Op de vochtige plaatsen zorgen schimmels ervoor dat de houten constructie gaat rotten en haar stevigheid verliest. Verder zorgt het rottingsproces in het hout dat er schimmels zich nestelen in het hout en dat deze schimmels zich in de lucht in de caravan verspreiden. Het verblijf in een aangetaste caravan of camper is niet gezond voor mens en dier.

Vocht is de grootse vijand van elke caravan of camper

Reparaties van jarenlang aanwezige vochtschades zijn kostbaar om te repareren. We hebben zelfs al caravan en campers gehad die niet meer te repareren waren en voor een enorme schadepost zorgen. Vochtschade is in de meeste gevallen niet verzekerd.

Laat daarom regelmatig uw caravan en camper op vochtproblemen controleren middels een vochtmeting.

Een caravan vochtmeting voorkomt grote problemen

Tijdens een caravan vochtmeting controleren wij met een elektronische vochtmeter uw caravan of camper. We inspecteren plekken die U verdacht vindt, maar met deze vochtmeter  meten we natuurlijk ook rondom in de caravan of camper.

Geeft de vochtmeter een uitslag, dan zullen we u een voorstel doen over de een eventuele reparatie. Op deze pagina kunt een voorbeeld rapport downloaden.

De prijs voor de vochtmeting caravan of camper bedraagt € 60,- inclusief BTW.