Caravan of camper onderhoudsbeurt

Met een beurt kunt u weer veilig de weg op

Een caravan onderhoudsbeurt is cruciaal bij de beleving van de uw vakantie. U wilt niet tijdens het rijden naar uw vakantiebestemming geplaagd worden met problemen aan banden, remmen, vering enz. Daarnaast wilt u eenmaal aangekomen op de bestemming kunnen blijven genieten van een technisch goed functionerende en veilige caravan of camper. Een caravan of camper zit boordevol met techniek, die onderhouden of geïnspecteerd moet worden.

Een onderschat probleem: de banden van een caravan!

Klapbanden bij caravans en campers veroorzaken jaarlijks vele ongelukken
Een veel onderschat probleem van caravan en campers zijn de banden. Doordat een caravan of camper jaarlijks weinig kilometers maakt in vergelijking tot een auto is het profiel vaak nauwelijks aan slijtage onderhevig. Echter een band sljit door weersinvloeden sneller dan aan buitenkant zichtbaar. Er komen daar haarscheurtjes in de band, welke dan bij belasting op vakantie in een warm land kan knappen. De gevolgen daarvan zijn heel groot. Er ontstaat een acute onveilig situatie waarvan de vraag is of dat goed afloopt, maar ook de geplofte band veroorzaakt grote schade aan de caravan door de rondslingerend staaldraden van de band. Ben deze situatie voor, laar een onderhoudsbeurt aan uw caravan of camper uitvoeren. Bij schade door een geplofte band betaald de verzekeraar niet uit als de band ouder is dan 6 jaar.

Explosiegevaar door verouderde gasslang

Door het verouderen worden gasslangen poreus
Een ander veel voorkomend euvel bij caravans en campers is de flexibele gasslang, die op 1 of meer plaatsen in de caravan ingebouwd is. Deze hebben maar een beperkte levensduur, en kunnen gaan lekken met een levensgevaarlijke situatie als gevolg. Wij kijken deze altijd na, en vervangen deze indien nodig.

Bij de jaarlijkse caravan onderhoudsbeurt worden onder andere de volgende zaken gecontroleerd c.q. gekeurd:

U krijgt bij aflevering een keuringsrapport met certificaat
  • Onderbouw – velgen en banden, vering, remsysteem en stabilisatoren
  • Opbouw – ramen en luiken, water aan- en afvoer, reflectoren en bevestiging
  • Toebehoren – gasmeting voor gasfornuis en slangen, verwarming, accu’s, wandcontactdozen, verlichting, koelkast;

Tevens wordt een algemene vochtmeting uitgevoerd.

Wij stellen indien nodig de remmen bij en smeren op de voorgeschreven plaatsen het chassis. Komen we afwijkende zaken tegen tijdens de onderhoudsbeurt dan zullen we eerst met u overleggen voordat we onderdelen gaan vervangen. Bij de aflevering krijgt u het onderhoudsrapport caravan mee.

Het volledig overzicht van de controlepunten van het onderhoudsrapport vindt u hier.

U ontvangt na de caravan of camper onderhoudsbeurt een uitgebreid keuringsrapport met een officiële FOCWA sticker als waarborg. Een caravan of camper die regelmatig wordt onderhouden is veiliger, comfortabeler en blijft langer zijn waarde behouden, wat van belang is als u de caravan of camper weer verkoopt of inruilt.

De prijs voor de onderhoudsbeurt caravan of camper bedraagt € 190- inclusief BTW.

Tip: laat uw onderhoudsbeurt tijdig uitvoeren, ruim voordat u met vakantie gaat. Vanaf juni begint het seizoen voor caravan reparatie en dan het best druk zijn.


Jaarlijks onderhoud – veilig op weg!

  • FOCWA

Bekijk onze bedrijfsfilm over alles wat we aan een caravan of camper kunnen doen

Dit geeft een compleet overzicht