Zachte of zwevende vloer injecteren met epoxyschuim

Met onze oplossing kraakt de vloer niet meer

Bij veel caravans en campers ontstaan er na verloop van tijd bobbels in de vloer of bodem. Er is dan sprake van een plaatselijk zachte vloer of verende vloer.  De oorzaak hiervan is dat de verschillende lagen van de sandwich caravan- of camper vloer van elkaar loslaten. De sandwich caravan vloer zakt dan door.

Een caravanvloer bestaat namelijk uit drie lagen die met elkaar verlijmd zijn:

– een bovenlaag;

– een isolatielaag van PUR of EPS schuim;

– een onderlaag.

Zo een vloer is opgebouwd uit een sandwichplaat. Wanneer er echter veel op een bepaalde plek gelopen wordt, kan de isolatie zodanig ingedeukt raken dat de verlijming tussen de lagen loslaat. Dit komt veelvuldig voor aan de zijde waar het aanrecht geplaatst is en bij de toegangsdeur. Met name daar wordt veel gelopen. Als dit niet tijdig gerepareerd wordt, kan de boven- of onderlaag scheuren, waardoor de gehele vloer vervangen moet worden. De kosten van een reparatie zijn dan erg hoog. Als u er tijdig bij bent, kunnen we bij WellColl de vloer of bodem kwalitatief zeer goed en relatief goedkoop repareren en weer verstevigen.

Met deze reparatie methode bent u van een vervelend probleem verlost

Een slimme, handige en relatief goedkope reparatie

Vloer injecteren: Een verende caravan vloer verstevigen

Zakt een caravan vloer door dan kunnen onze specialisten een reparatiemethode toepassen waarbij een speciaal epoxy schuim van de onderzijde in de vloer of bodem geïnjecteerd wordt. Het epoxy schuim heeft andere eigenschappen qua dichtheid en uitzetten dan het epoxy schuim welke in de bouwmarkten verkrijgbaar is.
Deze bodem reparatie doen we stapsgewijs als volgt:
  • Aan de onderkant van de caravan of camper worden in de bodemplaat gaten geboord tot aan de bovenlaag. Dit gebeurt om de 10 cm in het gedeelte dat van boven zacht aanvoelt;
  • Hierna worden er platen op maat gemaakt die precies in de caravan op de vloer passen. Deze platen worden verzwaard, zodat de vloer egaal aangedrukt wordt. In elk gat wordt een water- en schimmelbestendig epoxy schuim gespoten. Dit zet in de holle ruimtes uit;
  • Als het epoxy schuim uitgehard is, wordt de bodemplaat plaatselijk van een nieuwe waterdichte coating voorzien.

Na toepassing van deze reparatiemethode is de vloer weer volledig in perfecte staat.

Kosten verende vloer caravan repareren door epoxy schuim injectie

De prijs voor de reparatie wordt per m2 berekend.  Wacht daarom niet te lang met de reparatie, want het zachte gedeelte kan geleidelijk steeds groter worden en de reparatie dus steeds duurder.

Bij het vaststellen van de oppervlakte wordt rond de reparatieplek 20 cm extra aangehouden. Dit zorgt namelijk voor de hechting met de goede delen van de vloer.

De kosten van de injectie worden als volgt berekend:

  • Starttarief  € 55  (prijs inclusief BTW)
  • voor elke m2 bedragen de kosten € 275,- per m2 ( Prijs inclusief BTW)
  • er is een minimum van 1 m2

Voor meer informatie over deze reparatietechniek kunt u contact opnemen met onze vestiging in Kerkrade of Sittard.