Anti hageldak voor caravan en camper

Hagel kan flink wat schade veroorzaken aan het dak en de wanden van een caravan. Als uw caravan een hagelbui met stevige hagelstenen over zich heen heeft gehad, is dit herkenbaar aan de vele deukjes in het caravandak. En ook aan beschadigingen aan één of meer wanden, bijvoorbeeld door draaiende rukwinden. De hagelschade kan dan hoog oplopen.

Vervangen van het dak door originele aluminium plaat

Is er hagelschade aan de wand(en), dan zijn er verschillende mogelijkheden. In het geval van enkele kleine deukjes kan de wand worden gerepareerd met Profile Repair. Als er heel veel deukjes zijn en deze methode daarom technisch of economisch (te duur) gezien niet mogelijk is, wordt het betreffende deel van de zijwand vernieuwd.

Er zijn dan 2 mogelijkheden:
1. – Er wordt een nieuwe plaat over de oude plaat heen geplakt;
2. – De oude plaat wordt eerst verwijderd en daarna wordt de nieuwe plaat gemonteerd. Dit is onze standaard methode waar we alleen vanaf wijken op verzoek van de klant.

In het eerste geval wordt de caravan wat zwaarder. Daardoor zal deze wat minder laadvermogen hebben.

waru anti hagel dak

Constructie dakplaat

De dakplaat van een caravan kan bestaan uit:
–  een vast verlijmde dakplaat in een zogenaamde sandwichconstructie
–  een losliggende dakplaat die alleen aan de randen en rond de dakluiken is vastgezet.

In het eerste geval (vast verlijmde dakplaat) wordt in de meeste gevallen de nieuwe dakplaat op de oude dakplaat vastgelijmd. Het nadeel van deze methode is dat door het gewicht van de nieuwe dakplaat (ongeveer 50 kg) het laadvermogen van de caravan verminderd. Bij een losse dakplaat wordt de oude dakplaat eerst verwijderd en treedt dit probleem dus niet op.

Bij de reparatie van een dakplaat met grote hagelschade hebben we tegenwoordig 3 mogelijkheden:

1 – we plaatsen een nieuw aluminium dak, gelijkwaardig aan het origineel.
2 – we plaatsen een door Omnia ontwikkeld ,  glasvezelversterkt anti hageldak, nadat we het beschadigde dak verwijderd hebben. Dit anti hageldak kan in veel gevallen zonder meerkosten worden geplaatst. Het anti hageldak lijkt heel sterk op het originele dak. Bij een volgende hagelbui ontstaat er geen schade meer.
3 – we plaatsen een  Waru anti hageldak tegen geringe meerkosten. Dit is een relatief licht materiaal wat zeer sterk is. Dit Waru materiaal wordt over het bestaande dak heenb gelijmd. Het gewicht van de caravan neemt dan met circa 15kg toe maar dit dak heeft de volgende voordelen:

– Hagelwerend
– Absorbeert de energie van de hagelinslag
– Geluidsisolerend
– Warmteisolerend
– Krasbestendig
– Goed te reinigen
– Schuimlaag met UV bestendig PVC
– TNO getest
– 15 jaar garantie


Uitdeuken zonder spuiten

Hagelschade aan de cabine van uw camper met opbouw of uw auto wordt in de meeste gevallen met uitdeuken zonder spuiten, ook wel restylen genoemd, verholpen. Deze techniek wordt toegepast bij het herstellen van deukjes zonder lakschade als gevolg van bijvoorbeeld parkeer-, transport- en hagelschade. Het gaat meestal om deukjes ter grootte van een € 2,- muntstuk. Maar grotere deuken kunnen ook vaak succesvol worden hersteld. Met speciaal daarvoor ontworpen gereedschap wordt door onze specialisten het plaatwerk nauwkeurig terug ‘gemasseerd’. Hierbij wordt de lak niet aangetast en hoeft er dus niet gespoten te worden. Daardoor repareert WellColl sneller en goedkoper. Bovendien sparen we ook nog eens het milieu.

De deuk hoort te voldoen aan de volgende eisen:
– Via de achterzijde van het plaatwerk bereikbaar
– Niet te scherp vouw
– Geen lakschade
– Voldoende rek in het plaatwerk
– Op minimaal 3 cm afstand van de zijkant van het plaatwerkdeel

Particuliere prijslijst uitdeuken zonder spuiten
Met behulp van de onderstaande tabel kunt u berekenen hoeveel de reparatie waarschijnlijk zal kosten als u voldoet aan de hierboven genoemde eisen. De prijzen zijn geldend voor deukjes met een maximale doorsnede van 3 cm (= € 2,- muntstuk). Voor een vrijblijvende prijsopgave voor grotere deuken kunt u terecht bij één van onze vestigingen.

Voorbeeld 1
reparatie van 3 deukjes op 1 onderdeel (bijvoorbeeld een portier), kost € 125,-

Voorbeeld 2
reparatie van 3 deukjes verdeeld over 3 onderdelen (bijvoorbeeld een portier, spatscherm en motorkap) kost € 200,-

Totaal aantal deukjes (max. 3 cm ø)
Onderdelen 1 2 3 4 5 6
1 € 95,- € 110,- € 125,- € 140,- € 155,- € 170,-
2 € 150,- € 165,- € 180,- € 195,- € 210,-
3 € 200,- € 215,- € 230,- € 245,-
4 € 250,- € 265,- € 280,-
5 € 300,- € 315,-
6 € 350,-

De genoemde prijzen zijn:
– Geldig vanaf 1 januari 2015
– Inclusief BTW
– Exclusief de- en montage van onderdelen
– Exclusief vervangend vervoer

Verzekering
Indien de schade door uw verzekering word gedekt, verzorgt WellColl de gehele administratieve afhandeling met de maatschappij.