Dealer remarketing services

Bij het verkopen van een gebruikte auto moet elke dealer of autobedrijf  die zelf geen schade en poetsafdeling heeft een aantal proces stappen doorlopen.

 • Het vaststellen van de conditie van de auto
 • Het laten repareren van eventuele onvolkomenheden aan de auto
 • Het laten reconditioneren van de auto
 • Het presenteren van de auto op internet c.q. social media

De genoemde stappen gaan ook gepaard met fysieke controle momenten omdat meerdere leveranciers aan de auto werken. Ook sturen deze leveranciers weer facturen die ook weer gecontroleerd moeten worden. Er ontstaat verder tussen elke proces stap een vertraging door transport en capaciteitsafstemming.

Het unieke van de re-marketing services die WellColl aanbiedt is door bestaande diensten zoals smart repair en reconditioneren aan te vullen met marketing tools zoals auto fotografie en website/social media ondersteuning. Door deze bundeling ontstaat een one-stop shopping concept wat de dealer geheel ontzorgd ten opzichte van het traditionele smart repair en reconditioneren. Daarnaast ontstaat er een concurrentie voordeel doordat de auto’s  op websites en social media opvallen door de aantrekkelijke presentatie. Dit schept bij de klant vertrouwen en is eerder geneigd de auto in zijn keuze op te nemen.

 • Fase 1: Herstel

  Na het vaststellen van de conditie van het voertuig en akkoord van de offerte worden de beschadigingen aan het voertuig hersteld door middel van spotrepair, uitdeuken zonder spuiten, interieur reparatie en traditioneel schadeherstel

 • Fase 2: Reconditionering

  Nadat alle beschadigingen aan het voertuig hersteld zijn wordt de de auto volledig gereconditioneerd. De auto wordt gepolijst en met een wax voorzien. Zwarte kunstsofdelen worden voorzien van een beschermend middel.

 • Fase 3: Professionele fotografie

  WellColl heeft 2 professionele fotostudio’s in gebruik die zijn ontworpen om voertuigen te fotograferen. De studio’s zijn voorzien van een automatisch draaiplateau zodat de voertuigen snel en efficiënt rondom kunnen worden gefotografeerd. De manier van en het aantal foto’s kan op de klantwens afgestemd worden.

 • Fase 4: Marketing support

  Nadat het voertuig is gefotografeerd worden de foto’s bewerkt om ze op website’s en social media te kunnen presenteren. De eenvoudigste vorm van bewerking is het aanbrengen van logo’s van het merk en de klantnaam. Daarnaast werkt WellColl veel met animaties en filmpjes om de attentiewaarde en de kans op een succesvolle verkoop sterk te vergroten.

Basis

De eenvoudigste presentatie versie die we leveren is een fotoset per auto conform uw eisen. We maken een volledige auto fotoshoot die we vervolgens kunnen voorzien van klanten en merklogo’s. De foto’s worden via de cloud aan uw aangeleverd.

Upgrade 1

Bij upgrade 1 combineren we start en eind animaties met foto’s. We gebruiken bewust geen video van de auto omdat anders de bewerkingtijd en dus de kosten te hoog worden.

 

Upgrade 2

Upgrade 2 heeft als basis upgrade 1 waarbij foto’s en audio gecombineerd worden. Zo is het voor elke foto mogelijk om toe te lichten wat op de foto te zien is. Dat is ideaal voor bijzonderheden aan de auto of om bijvoorbeeld de opties toe te lichten.

Upgrade3

Bij upgrade 3 nemen we als basis upgrade 1 of 2, en personaliseren de video op basis van degene de de video bekijkt. Daarmee is het mogelijk een bezoeker op social media of de website persoonlijk te begroeten.