Schadegarant

Alle WellColl autoschade bedrijven zijn aangesloten bij Schadegarant: dus geen extra eigen risico.

Wat is Schadegarant?

WellColl is  een Schadegarant schadeherstel bedrijf en behoort in Nederland tot de grotere Schadegarant bedrijven. WellColl heeft 6 vestigingen die allen voor Schadegarant contract partner zijn. De Stichting Schadegarant regelt de belangen inzake casco autoschade-afwikkeling voor veel samenwerkende verzekeraars. De stichting hanteert net zoals andere verzekeraars een Eigen Risico als u schade laat repareren bij een autoschade hersteller die niet bij de stichting zijn aangesloten. Alle WellColl vestigingen zijn aangesloten waardoor een extra eigen risico achterwege blijft. In het algemeen zal de klant zelf op de website van de stichting aangesloten herstellers zoeken. Ook verwijzen assurantie tussenpersonen hun klanten naar aangesloten schadeherstellers.

De samenwerkende Schadegarant verzekeraars vormen  Topherstel van Allianz en Achmea (Interpolis, Centraal Beheer, Avero) de hoofdmoot van alle te verwerken autoschades in Nederland.

Wat is het Schadegarant eXperate meetsysteem?

De stichting gebruikt zeer geavanceerde systemen om schades te beoordelen door middel van technische en statistische filters.

Middels het eXperate systeem worden de aangesloten bedrijven op de volgende criteria beoordeeld:

  • Kwaliteit en veiligheid
  • Klanttevredenheid
  • Proces efficiency
  • Schadelast
  • Signalen

Schadegarant stelt de rapportage tool eXposure aan het schadeherstel bedrijf ter beschikking waarmee men de eigen schade's statistisch kan vergelijken met landelijk en regionaal niveau.

Per kwartaal ontvangen de Schadegarant bedrijven hun rating die ook op de website van de stichting worden gepubliceerd. Deze rating beinvloedt de werkverdeling tussen Schadegarant bedrijven.

Heeft u schade die gerepareerd moet worden via het Schadegarant herstelbedrijf proces?

U kunt voor een intake tijdens openingstijden zonder afspraak bij ons terecht. Neem wel uw groene kaart, uw rijbewijs en kentekencard mee. Wij repareren uitsluitend met originele onderdelen en u krijgt gratis vervangend vervoer.

Schadegarant voor uw autoschade
schadegarant  score

Werkwijze Schadegarant bij afhandeling van autoschade

De Stichting biedt haar klanten voordelen in de afhandeling van de schade

Werkwijze afhandeling autoschade via de Schadegarant regeling

Stap 1

U maakt zelf of met behulp van de assurantieadviseur/verzekeraar een afspraak met ons. Let wel op, de Schadegarant regeling is alleen van toepassing als u Casco ( All Risk ) verzekerd bent

Stap 2

U meldt de schade bij de assurantieadviseur of verzekeraar en stuurt het schadeformulier (SAF) zo spoedig mogelijk op naar uw assurantieadviseur of verzekeraar.

Stap 3

U brengt de auto naar WellColl Autoschade of laat de auto ophalen als deze niet meer kan rijden. U tekent bij WellColl een opdracht tot reparatie van de auto en geeft aan dat u gebruik wilt maken van de Schadegarantregeling. Deze regeling geldt overigens alleen voor auto’s die casco verzekerd zijn.

Stap 4

Op basis van de Schade garant regeling kunt u tijdens de reparatie vervangend vervoer krijgen of gebruik maken van de haal- en brengservice.

Stap 5

WellColl maakt in eXchange een digitale ‘schademelding’ aan of ontvangt deze van de assurantieadviseur/verzekeraar. Deze schademelding wordt gebruikt om te controleren of de schade gedekt is.

Stap 6

WellColl maakt met behulp van geavanceerde systemen een calculatie van de schade en plaatst deze in het digitale dossier in eXchange.

Stap 7

Schade garant analyseert het digitale dossier razendsnel op schadeomvang, schadeoorzaak, enzovoorts. Schadegarant wijst het dossier toe aan de financiële afdeling van de verzekeraar of schakelt automatisch een autoschade-expert in. Meestal krijgt WellColl tegelijkertijd toestemming om de schade te repareren.

Stap 8

Bij binnenkomst van een auto in de WellColl werkplaats lezen onze monteurs digitaal alle vermelde storingen van het voertuig uit en slaan deze op. Na afloop van de reparatie wordt er wederom een storingsrapport uitgedraaid. WellColl repareert de schade aan de auto. Het vervangt of herstelt beschadigde onderdelen en voorziet ze van een nieuwe laklaag op waterbasis of met zeer weinig vluchtige stoffen. Veiligheidssystemen zoals gordels, airbags en gordelspanners worden hersteld. De werking ervan wordt gecontroleerd.

Stap 9

De milieubelasting wordt tot een minimum beperkt. WellColl is een erkend Stichting Duurzaam Repareren bedrijf.

Stap 10

Afhankelijk van de omvang van de schade is de auto na enkele dagen hersteld. WellColl maakt met u een afspraak voor de aflevering van de herstelde auto en inlevering van het gratis ter beschikking gestelde vervangend vervoer. Een eventueel (resterend) eigen risico dient u bij aflevering van de auto te voldoen. Hebt u de auto exclusief BTW verzekerd? Dan dient u ook de BTW over het schadebedrag te voldoen.

Stap 11

U ontvangt vier jaar garantie op de herstelde schade. Vol vertrouwen kunt u weer veilig op weg.


Hieronder een opsomming van de Schade garant verzekeraars:

– ABN AMRO (206)
– Amlin Corporate Insurance (169)
– ASR Verzekeringen (118)
– Delta Lloyd Bedrijven, Volmachten en Particulieren (130)
– De Nederlanden van Nu / Simpliciter (216)
– De Zeeuwse verzekeringen (151)
– Europeesche Verzekering Maatschappij N.V. (113)
– Generali schadeverzekering maatschappij nv (201)
– De Goudse Verzekeringen (151)
– ING Insurance Services (105)
Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. (110)
– Mercurius Verzekeringen N.V. (137)
– OHRA (130)
nowGo
– Reaal Verzekeringen (144)
– Zurich / Turien & Co Assuradeuren (139)