Hagelschade auto reparatie

Onze speciaal getrainde monteurs repareren uw auto vakkundig en snel


Hagelschade is een toenemend probleem in Europa,maar zeker ook in Nederland. Een hagelbui komt vaak onverwacht en valt zeer plaatselijk. U heeft het zeker al eens meegemaakt. In ons eigen land of misschien wel tijdens uw vakantie in het buitenland. Tijdens een hagelbui raken vaak duizenden auto’s, caravans, campers en opstallen beschadigd. We spreken dan van hagelschade calamiteit. Doordat een hagelbui vaak gepaard gaat met storm, ontstaat er naast de directe inslag van hagel ook van nog andere schade. Rondvliegende dakpannen, dakluifels en afbrekende takken enzovoort zorgen ook voor een flinke schadepost. Bij Casco en WA plus is ook deze schade meeverzekerd. Let daarom goed op hoe u zich verzekerd.

Bij een lichte hagelbui kunnen we met uitdeuken zonder spuiten , ook wel uitdeuken onder lakschade of restylen genoemd, uw auto hagelschade repareren. Bij een zware hagelbui is het vaak een combinatie van uitdeuken zonder spuiten, en normaal schadeherstel om de hagelschade te herstellen.

Hagelschade repareren kosten

De kosten voor het repareren van hagelschade hangen af van:

  • het aantal inslagen
  • de breedte en de diepte van de inslagen
  • het materiaal, normaal staal, versterkt staal, alu
  • de bereikbaarheid van de achterkant van de deukjes

WellColl heeft zelfs ervaring met hagelschade calamiteiten in het buitenland. Er kunnen in sommige gebieden 30-80 duizend auto’s beschadigd raken bij een regionale heftige hagelbui.De lokale reparateurs kunnen dan de vraag niet meer bijbenen. Klanten zouden mogelijk een tot 2 jaar wachttijd in koop moeten nemen om hun hagelschade te laten repareren. Om dat te voorkomen kunnen buitenlandse verzekeraars de expertise van WellColl op dit vlak inschakelen.

Voldoende herstelcapaciteit bij een hagelschade calamiteit.

Bijna elk jaar is er in Nederland op kleinere of grotere schaal sprake van een hagelschade calamiteit. Daardoor duurt het een hele tijd voordat alle hagelschade weer hersteld is. Van automobilisten weten we dat zij het niet prettig vinden zo lang te moeten wachten. Daarom reserveert WellColl voor een hagelcalamiteit altijd extra herstelcapaciteit. Bij onze 6 vestigingsplaatsen in Limburg. Om zodoende elke automobilist en bezitter van een caravan of camper sneller en met meer service van dienst te kunnen zijn.
In geval van een hagelcalamiteit maken we dit bekend via onze homepage. Uw auto hagelschade is dan relatief snel verholpen.

Ook zien we dat de grote verzekeraars inspelen op de trend van een toenemende schadelast. Bij een calamiteit stelt vaak een regionale reparateur in om de hagel coordinatie centrum op te treden. Klanten van die verzekeraars worden dan op 1 regionale locatie, die daar optimaal voor is ingericht, met hun schade geholpen.