Europees schadeformulier auto

Met het schadeformulier (digitaal) of de smartphone app heeft u snel uw schade geregeld

U heeft een ongeluk gehad waarbij voertuigen betrokken zijn? Wat nu?

Uiteraard heeft het veilig stellen van de situatie de eerste prioriteit. Zijn er gevaarlijke situaties, zijn er mensen gewond?

Dan pas komt het volgende aspect aan de orde: het invullen van formulieren om via uw verzekeraar de financiële afwikkeling in gang te zetten.

Het schadeformulier is een belangrijk document in het geval u betrokken bent bij een ongeval me uw auto, caravan of camper. In het onderstaande filmpje is een uitleg te zien. Met deze instructie wordt het invullen een stuk duidelijker. Kijk voor het downloaden eerst naar de uitleg. Een foute interpretatie kan u veel narigheid opleveren. Ook als u zaken niet goed invult de tegenpartij de kans geeft de schuldvraag in twijfel te trekken kan u dan veel geld kosten.

Zorg dat er een goede situatie schets wordt getekend, en dat beide partijen een handtekening op het formulier plaatsen. Als duidelijk is wie de veroorzaker van de schade of het ongeval is geeft dat dan aan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Maak zoveel mogelijk foto's van de schade aan de auto's maar ook van de situatie in het algemeen. Dit helpt met name als de schuldvraag niet gelijk vast staat.

Een Europees Schadeformulier is altijd noodzakelijk bij het melden van autoschade bij uw verzekering. Onderaan deze bladzijde vindt u informatie over de Europese autoschadeformulier app te downloaden en digitaal in te vullen. De autoschade app is bijzonder handig. Dus bij autoschade is deze app tijdsbesparend.

Uitleg schadeformulier invullen

Kijk het filmpje even uit, dat maakt het invullen makkelijker voor u
[cs_cs_perceptive_video container=”true” aspect_ratio=”16:9″ device=”5″ group_single=”Registered” groups_enable=”false” group_member=”groups_member” drip_enable=”false” drip_type=”join” drip_hide_days=”0″ drip_days=”0″ drip_visibility=”after” drip_advanced=”false” _order=”0″][/cs_cs_perceptive_video]

Heeft u nog geen formulier? Wij bieden u 3 mogelijkheden:

1 – Hier kunt u een Europees autoschadeformulier ten behoeve van autoschade inclusief de bijbehorende toelichting downloaden;
2 – U kunt gratis een Europees Auto Schadeformulier afhalen bij één van onze vestigingen ;
3 – De Europees Schadeformulier app digitaal invullen? Al dan niet met een smartphone app? Zie onderaan deze pagina.

Neem uw formulier mee naar het intakegesprek. We helpen u heel graag met invullen!!

Bent u alleen WA verzekerd, en bent u niet zelf schuld? Dan adviseren wij gebruik te maken van onze gratis WA Verhaalservice.

Schadeformulier printen en downloaden

WellColl handelt voor verzekeraars auto, caravan/camper en ruitschade af

Onder andere voor Achmea, Interpolis, Schadegarant, FBTO, Noordhollandsche, NH1816, VVAA, Topherstel , Klaverblad, Aegon, ANWB, Europeesche, Bovemij, Meeus, Univé, Unigarant

Europees Schadeformulier toelichting invullen

Vul het Europees Schadeformulier correct en volledig in. Anders kan de afwikkeling met uw verzekeraar vertraagd worden. De voorkant moet worden ondertekend door beide partijen. De achterkant is bedoeld voor uw eigen gegevens.

Het formulier is in heel Europa hetzelfde. Zo is de Nederlandse tekst bij vraag 1, 2, 3 of 12 dus exact gelijk aan de tekst in bijvoorbeeld het Albanees. Het formulier kan dus zonder taalproblemen worden ingevuld.

Neem de verzekeringsgegevens van de tegenpartij over van de groene kaart. Bij auto’s uit bepaalde landen (Frankrijk, Italië) staan de gegevens op een document onder de voorruit. Ook hier helpt weer het gebruik van de smartphone, maak gewoon zoveel mogelijk foto’s van beschikbare informatie ter plekke en de situatie.

Let op!

In bepaalde landen is het heel moeilijk om alleen via het kenteken een verzekeraar te achterhalen;

Tips

  • Geef goed aan waar de schade zich bevindt. Dit voorkomt achteraf ontkenning van de tegenpartij;
  • Maak foto’s van de schade. Zeker in het buitenland;
  • Invullen vraag 12. Met kruisjes geeft u beiden aan wat de toedracht van het ongeval is. Vul onderaan ook in hoeveel kruisjes u gezet heeft! Soms wil een tegenpartij achteraf er stiekem een kruisje bijzetten;
  • Kruis bij vraag 12 het juiste vakje aan. Nooit een vakje aankruisen dat ongeveer de situatie weergeeft! Lukt het beschrijven niet met vraag 12, gebruik dan punt 14 (opmerkingen);
  • Vermeldt de tegenpartij onder punt 14 iets waarmee u het niet eens bent? Dan duidelijk protest aantekenen. Anders wekt u de schijn dat u het met de opmerking(en) eens bent;
  • De situatieschets. Geef ook duidelijk aan waar op de weg de voertuigen zich bevonden kort voor de aanrijding;
  • Ondertekenen. Zet alleen een handtekening als u het eens bent met de inhoud van het formulier. Bent u het niet eens, maak dan een duidelijk voorbehoud onder punt 14.

Mobiel schademelden met een app

Makkelijker dan met een smartphone en schadeformulier app kan bijna niet

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone.  Dit is veel gemakkelijker dan een autoschadeformulier. Er zijn twee officiële schade meld apps verkrijgbaar voor Apple en Android. Makkelijker schade melden kan bijna niet. Met deze schademeld app kunt u het Europees Schadeformulier digitaal invullen.

Schadeformulier app

IOS Schadeformulier App

Met deze IOS App is schademelden aan uw verzekeraar een peuleschilletje Ga naar de Apple App Store

schademeld app

Andriod Schademeld App

Met deze Android App is schademelden aan uw verzekeraar een peuleschilletje Ga naar Google Play store