Nieuws
10 juni, 2015

48% van de Nederlanders ondervindt agressie in het verkeer


Featured image for “48% van de Nederlanders ondervindt agressie in het verkeer”

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten (48%) ondervindt agressie in het verkeer. 16% van deze automobilisten nam zelf maatregelen en 2% rijdt met een wapen aan boord.

Automobilisten Onderzoek
Dat blijkt uit de 16e editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mediabedrijf YPCA in opdracht van AllianzDirect en verkeerszender Traffic Radio. Volgens de onderzoekers komt de agressie volgens automobilisten vooral tot uitdrukking in de vorm van gebaren (80%), claxonneren (40%) of schelden (36%). 1 op 5 automobilisten noemt een achtervolging (20%). Ook spugen (4%) en lijfelijk geweld (3%) komen voor.

Wapens
Een meerderheid (44%) van de automobilisten vindt het te gek voor woorden’ om zich tegen agressie in het verkeer te wapenen. 29% van de respondenten vermijdt agressie in het verkeer bewust. 15% van de automobilisten geeft aan wel degelijk maatregelen te nemen. 12% van de respondenten doet de portierdeuren altijd op slot, 3% neemt maatregelen maar zegt niet welke, en 2% van de ondervraagden heeft een wapen in de auto.

Bron: www.autoschadeportaal.nl